Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Spellen en Puzzels

Review | iKnow Junior

Review | iKnow Junior 7 december 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

iKnow Junior Tactic

iKnow Junior van Tactic is de kindervariant van het spel iKnow Hit list! Over dit laatste spel schreven we al eerder. Deze volwassen variant was namelijk genomineerd voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018. Maar vandaag gaan we het hebben over de junior variant, geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar!

iKnow Junior, wat is het?

iKnow Junior is een spel waarbij kinderen vragen moeten beantwoorden of kleine opdrachten moeten uitvoeren. De opdrachten bestaan bijvoorbeeld uit het tekenen van een bepaald voorwerpen of het uitbeelden van een letter. Deze vragen en opdrachten staan op maar liefst 400 bijgeleverde kaarten.

De inhoud

Het spel zit in een stevige doos en bevat de volgende spelonderdelen: een speelbord, 400 kaarten, 5 grote pionnen, schrijf-/tekenblok, potlood en de spelregels! Bij de kaarten zitten handige kartonnen doosjes waar je de kaarten tijdens het spel in kunt stoppen.

iKnow Junior - Inhoud

Hoe werkt iKnow Junior?

Het spel iKnow Junior werkt eenvoudig! Het spel kan alleen gespeeld worden met een spelleider, dus deze moet gekozen worden. Zeker met jonge kinderen is het handig als dit een volwassen persoon is. De spelleider legt alle materialen klaar, schud de kaarten en het spel kan beginnen. De jongste speler mag beginnen door zijn of haar pion naar het eerste vakje te verplaatsen. De spelleider pakt een kaartje en stelt een vraag of leest een opdracht voor.

iKnow Junior - Inhoud

Kan de speler deze goed beantwoorden dan mag hij/zij twee vakjes vooruit. Wordt de vraag of de opdracht beantwoord met behulp van een medespeler? Dan mogen de spelers allebei een stap vooruit! Op de kaartjes staan tips voor de spelleider om het spel soepel te laten verlopen. De eerste speler die het eindvakje behaald is de winnaar van het spel!

Wat vinden wij van het spel?

iKnow Junior is een uitdagend en spannend spel voor kinderen vanaf 5 tot 9 jaar oud. Onze 4-jarige speelde ook al enthousiast mee, al waren sommige vragen nog wel wat lastig. Al maakt dat in dit spel niet zo heel veel uit, want je mag de hulp van een medespeler inroepen. Zo leren kinderen ook nog eens samenwerken tijdens een spelletje. Tijdens het spel beantwoorden de kinderen vragen, maar ze voeren ook opdrachten uit en dat viel heel goed in de smaak.

iKnow Junior

Heel enthousiast werd het tekenblok gepakt! Maar er werden ook met zijn tweeën letters uitgebeeld. De opdrachten vielen echt in de smaak, zorgt ook direct voor hele enthousiaste spelers. Naast de opdrachten zijn de vragen ook heel leerzaam. Wat ons betreft een heel leuk spel. iKnow Junior duurt ongeveer een half uurtje, dus voor kinderen ook goed vol te houden.

Hebben jullie al eens iKnow Junior gespeeld?

iKnow Junior

€26
8.3

Prijs

8.0/10

Kwaliteit

8.5/10

Speelplezier

8.5/10

Pros

  • Goede kwaliteit
  • Educatief
  • Eenvoudig

Cons

  • Er is een (volwassen) spelleider nodig

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.