DIY Knutselen en Educatief Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Ik leer met SES Creative | Creativiteit kun je stimuleren

Ik leer met SES Creative | Creativiteit kun je stimuleren 12 augustus 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Ik leer met SES Creative

Spelenderwijs aan de slag met letters? Onlangs schreven wij een artikel over Ik leer lezen een educatief spel van Jumbo. Maar ook bij SES Creative hebben ze een ‘Ik leer met SES Creative’ collectie. En voor wie SES creative nog niet kent? Dit heeft alles te maken met creativiteit. Knutselen op een leuke en eenvoudige manier. En de ‘Ik leer’ producten zijn zeer geschikt voor het stimuleren van de creativiteit van kinderen.

Creativiteit kun je stimuleren

Knippen en verven, dat is toch heel eenvoudig? Velen van ons nemen het voor lief, maar ooit hebben we het allemaal moeten leren. En het leren van knippen en verven kan op een eenvoudige manier gestimuleerd worden met de ‘Ik leer knippen (mega set)’  of de ‘Ik leer verven’ set van speelgoedfabrikant SES Creative.

Ik leer met SES Creative

Ik leer knippen SES CreativeDe productlijn ‘Ik leer’  is afgestemd op kinderen van 3 tot 6 jaar oud. De set om te leren knippen of verven zijn ontwikkelt om de creativiteit te ontdekken en de basisknutselvaardigheden eigen te maken. Voor de jonge kinderen is het een leuk knutselpakket waarbij meteen de basisvaardigheden worden geoefend zonder dat ze het door hebben. De nadruk bij deze productlijn ligt op de ontwikkeling van de creativiteit, de stimulatie van de (fijne) motoriek, veiligheid en uitdagingen die passen bij de leeftijd.

Ik leer knippen

Ik leer knippen (mega set)Elk jaar ontwikkelt SES Creative nieuwe originele sets waarmee kinderen kunnen knutselen. Met als hoogtepunt voor dit jaar de ‘Ik leer knippen (mega set)‘. Met deze set leren kinderen op een eenvoudige manier omgaan met een schaar. Kleuters leren veilig te knippen, van eenvoudige rechte lijnen tot uitdagende ronde vormen. De bijgeleverde motieven hebben drie verschillende moeilijkheidsgraden, aangeduid door een aantal sterretjes. Zo leren de kinderen stap voor stap knippen en worden ze steeds vaardiger met een schaar. Spelenderwijs worden de ooghandcoördinatie en fijne motoriek gestimuleerd. De bijgeleverde schaar is veilig en zorgt er voor dat ouders zich geen zorgen hoeven te maken. In de set zijn in totaal 48 felgekleurde knipvellen bijgevoegd voor genoeg oefenmateriaal.

Ik leer verven

Ik leer verven SES CreativeDe tweede set is de ‘Ik leer verven‘ set waarbij kinderen op een simpele manier leren omgaan met kwasten en met verf. Kleine kunstenaars worden opgeleid tot grootmeesters. De set bestaat uit eenvoudige verfkaarten, maar ook uitdagendere kaarten voor de echte kunstenaars. Met elke verfstreek leer je precies tussen de lijntjes te verven. Daarnaast worden afhankelijk van het motief spelenderwijs verschillende verfvaardigheden aangeleerd. De set bevat 16 verschillende verfkaarten, een kwast en 6 kleuren verf.

Hebben jullie al producten uit de ‘ Ik leer met SES Creative’ productlijn in huis?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.