Games en Elektronica Reviews

Hot Wheels Unleashed | Raceplezier op de Nintendo Switch

Hot Wheels Unleashed | Raceplezier op de Nintendo Switch 16 november 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Hot Wheels Unleashed

Hot Wheels, wie heeft ze niet in huis!? Onze kinderen kunnen zich uren vermaken met het maken van alle parcours en hebben een flinke verzameling autootjes bij elkaar gespaard in de loop der tijd. Nu is er ook een echte videogame: Hot Wheels Unleashed. Wij kregen deze opgestuurd voor de Nintendo Switch. En vandaag lees je alles over onze race-ervaringen.

Hot Wheels Unleashed

Hot Wheels Unleashed is onlangs verschenen voor de Nintendo Switch, Playstation 4 & 5, Xbox One, Xbox Series X|S, en pc. In dit spel kun je de beste auto’s verzamelen, zelf tracks bouwen en – uiteraard – racen! Alle auto’s hebben uiteraard verschillende eigenschappen en stijl. Het is een spel van Milestone, dat we natuurlijk kennen van grote bekende racespellen zoals RIDE.

Het leuke is dat het spel precies is zoals de Hot Wheels in het echt. Dus je ziet een baan bijvoorbeeld in de kelder liggen en zowel de baan als de autootjes zijn op schaal. Klein dus. In totaal kent het spel meer dan 60 verschillende auto’s. Deze zijn erg uiteenlopend; van stoere muscle cars tot grappige auto’s zoals de (mijn favoriet) Roller Toaster. Het besturen van de auto vergt enige oefening. Het is een kwestie van leren driften en goed timen wanneer je jouw zogenoemde boosters inzet. Ook kun je jouw autootjes overigens personaliseren en deels aanpassen naar jouw voorkeuren.

Naarmate je verder komt in het spel, unlock je meer racebanen en meer auto’s. Zo blijf je wel even bezig! En dan is er nog de track editor. Hiermee kun je jouw eigen baan maken en zo lekker ouderwets met Hot Wheels spelen! Maar dan digitaal uiteraard. Overigens duurde het wel even voor ik dit een beetje door had, ik vond het nog best lastig. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, dan is dit echt één van de leukste onderdelen van het spel.

Wat vonden wij van het spel?

Al met al is Hot Wheels Unleashed een mooie arcade race game, waar je veel plezier aan zult beleven. Zeker voor de Hot Wheels fans zal dit spel goed bevallen! Ook ons zoontje Spencer (6) kan aardig uit de voeten met het spel. Hij heeft zelf in zijn kamer een Hot Wheels Super Mario set staan en een garage met een heleboel Hot Wheels, dus hij vindt dit spel ontzettend cool.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.