Overige

Het UNO Flip kaartspel | Review

Het UNO Flip kaartspel | Review 24 december 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Het Kaartspel UNO Flip

Onze kinderen zijn fan van (bord)spelletjes. We hebben een Ikea Pax kast vol met spellen, maar toen zie je vaak dezelfde spellen uit de kast gehaald worden. Vooral met ons spelen Jamie (8) en Fenna (6) graag kaartspelletjes. En dit keer werd er een nieuw spel getest: het UNO Flip kaartspel!

UNO, het basisspel

Het UNO Flip kaartspel is een variant op het populaire UNO kaartspel. In dit spel draait het om het wegspelen van je kaarten. Iedere speler ontvangt kaarten (inclusief pestkaarten) in verschillende kleuren. Vervolgens moet je deze wegspelen en dit kan op twee manieren. Speel een (pest)kaart met dezelfde kleur of met hetzelfde getal. Kan je niet? Dan moet je een kaart bij pakken. Wie als eerste al zijn kaarten kwijt is wint!

Het kaartspel UNO Flip

Het kaartspel UNO Flip is een andere variant waarbij een aantal extra speciale acties komen kijken!

De inhoud

Allereerst de inhoud van het spel. Het kaartspel zit in een klein doosje en is heel eenvoudig mee te nemen. Op reis of naar familie/vrienden. In het doosje vind je enkel speelkaarten en de spelregels.

De inhoud

Hoe werkt het?

De spelregels zijn eigenlijk vrijwel gelijk aan het klassieke UNO spel. Maar wat is dan het verschil? Bij het klassieke spel staat aan één zijde van het spel de kleuren en getallen. Bij UNO Flip staan aan beide kanten kleuren en getallen. Je hebt lichte kaarten en donkere kaarten.

UNO Flip kaarten

De kaarten zijn uit elkaar te houden door goed naar de rand te kijken. In eerste instantie speel je dit spel met de kaarten met de witte rand. Deze kaarten zijn hetzelfde als in het klassieke spel op de FLIP kaart na. En daar is waar het in het spel UNO Flip om draait. Zodra er een flipkaart wordt gespeeld worden de kaarten omgedraaid. Speelde je de eenvoudige witte kant, na een flipkaart speel je met de kaarten die je op hand hebt alleen draai je ze om! En deze zwarte kaarten hebben ook extra actiekaarten zoals de Trek Vijf Kaarten kaart en Iedereen Een Beurt Overslaan.

Kaartspel UNO Flip
Het Kaartspel UNO Flip

Het doel van het spel blijft hetzelfde, maar de extra actiekaarten en de flipkaarten maken het spel wel een stuk uitdagender!

Wat vinden wij van UNO Flip?

Het klassieke UNO kaartspel is al erg leuk. Het is een snel en simpel spel, maar nooit hetzelfde. Maar het kaartspel UNO Flip voegt daar nog een extra dimensie aan toe. Ben je net lekker op dreef om je kaarten uit te spelen moet je ineens je kaarten omdraaien! En dan? Opnieuw je tactiek bepalen en aan de slag met de nieuwe kaarten op hand. Jamie (8) en Fenna (6) vonden het fantastisch en probeerde zoveel mogelijk de flipkaarten te spelen, wat tot een hoop hilariteit heeft gezorgd!

UNO Flip
Hebben jullie het kaartspel UNO Flip al eens gespeeld?

Ook leuk om te spelen: Het kaartspel 111Ants

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.