Reviews Speelgoed verkiezingen Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Het Spellenspektakel 2023 | Review

Het Spellenspektakel 2023 | Review 12 november 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Het Spellenspektakel 2023

Het is alweer een week geleden, maar afgelopen zondag brachten wij een bezoek aan het Spellenspektakel! En net zoals bij de voorgaande edities vertellen we je er meer over. En kan je samen met ons toch een beetje de sfeer proeven mocht je niet zijn geweest. Lees je mee?

Over het Spellenspektakel 2023

Heb je nog nooit van het Spellenspektakel gehoord, dan probeer ik het even in het kort aan je uit te leggen! Het Spellenspektakel 2023 was het ultieme evenement voor iedereen die gek is op spelletjes. Met 20.000 m2 aan spellenpret, bestaat dit spektakel uit een wereld vol klassieke gezelschapsspellen en de nieuwste strategische uitdagingen. En in 2023 was er iets nieuws! Namelijk het Nederlands Speelgoed Festival, een festijn vol interactief en educatief speelgoed, gepresenteerd door topuitgevers zoals Hasbro en Spinmaster. Of je nu een doorgewinterde spelliefhebber bent of net je eerste stappen zet in de spelwereld, het Spellenspektakel biedt spannende avonturen, strategische spelletjes, en zelfs kaarttoernooien. Wil je meer weten over het Spellenspektakel 2023, dat lees je hier!

Wil je ondergedompeld worden in wat wij hebben beleefd? Lees dan snel verder!

Onze ervaring op het Spellenspektakel in 2023

Ik kan jullie vertellen dat wij al heel wat jaren op het Spellenspektakel komen. Ondanks dat het elk jaar weer heel druk is, blijft het toch absoluut een aanrader als je van spelletjes houdt! Dus ook dit jaar waren wij van de partij en met Jamie (11) en Fenna (9) erbij waren we ook heel benieuwd naar het Nederlands Speelgoed Festival. Dus op zondagochtend stapte we in de auto en gingen we op pad.

Het Spellenspektakel 2023

Het Spellenspektakel was weer in de Jaarbeurs in Utrecht en daar kan je heel gemakkelijk en dichtbij parkeren (de parkeerkosten zijn wel heel hoog, wij waren 22 euro kwijt). Eenmaal in de Jaarbeurs loop je zo het Spellenspektakel op (na het scannen van de toegangskaarten uiteraard). Je komt direct terecht in een grote hal vol met tafels en spellen. Het spektakel kan beginnen!

Hallen met bekende en onbekende speelgoedmerken

Het leuke aan het Spellenspektakel vind ik de combinatie van bekende spellenmerken (die je in de speelgoedwinkels tegenkomt), maar ook de spellenmerken die je meer online of speciaalzaken tegenkomt. Op het Spellenspektakel kan je overal kennis mee maken. Zo speelden de kinderen Triggs van White Goblin Games, maar ook Coral van Black Adventure Box. En heel eerlijk, dat laatste spel had ik uit mezelf niet gekocht, terwijl we het na het testen zo leuk vonden dat het mee naar huis ging!

Coral
Coral kon je spelen in de grote variant om kennis te maken. Het echte spel is kleiner, maar net zo leuk!

Ook maakten wij kennis met Micro Macro van White Goblin Games. Dit spellenmerk had heel leuk een mega groot rad op de het Spellenspektakel 2023 neergezet. Draaide je een rode ster, dan kreeg je gratis een spel mee naar huis. En laat Jamie dat nou net voor elkaar krijgen!

Het Spellenspektakel 2023
Het Spellenspektakel 2023

Dus we konden niet anders dan een andere editie van dit spel even testen!

Het Spellenspektakel 2023

Het Nederlands Spellen Festival

Een bezoekje aan de hal met het Nederlands Spellen Festival kon natuurlijk ook niet ontbreken! Ook hier was er een hal vol plezier. Zo kon je een Toy-tester diploma halen door opdrachten uit te voeren, een speelgoedboek laten personaliseren en je kon speelgoed met de titel ‘Winnaar Speelgoed van het Jaar 2023‘ testen.

Toy-tester
Toy-tester

Wat ons betreft was het Spellenspektakel 2023 wederom een geslaagde editie!

Goed om te weten

Ik heb nog een aantal kleine puntjes, waarvan ik denk, dit is handig om te weten. Zeker als je voor de eerste keer gaat!

  • Er is een speelplein voor jonge kinderen. Wil je graag gaan, maar zie je het niet zitten om de kinderen de hele dag mee te nemen, dan kan je ze daar gerust even heen brengen!
  • Doordat er ontzettend veel bezoekers zijn galmt het best wel in de hallen van de Jaarbeurs. Ik ben zelf heel gevoelig voor migraine en krijg dat vaak na dit soort evenementen. Dus ik heb de laatste jaren steeds oordoppen in die geluid dempen. Absoluut een aanrader als je gevoelig bent voor geluid.
  • Er is eten en drinken te koop, maar het is echt wel aan de dure kant (wat niet tegenwoordig..?). Maar dat is wel iets om rekening mee te houden. Je mag namelijk ook gewoon zelf geld meenemen.
  • En het parkeren, ook vrij prijzig. Het parkeren was bijna duurder dan de toegangstickets. Dus mocht je op de fiets of met het openbaar vervoer kunnen komen, dan zeker doen.
Het Spellenspektakel 2023

Wist je dat we al meerdere jaren op rij van het Spellenspektakel hebben genoten? In 2018, 2019, 2021 en 2022 hebben we dit speelgoedspektakel verkend en ervan genoten. Wil je meer weten over onze eerdere ervaringen? Lees dan hier onze reviews

Spellenspektakel 2024 in Jaarbeurs Utrecht

Ook volgend jaar vindt het Spellenspektakel weer plaats. Dus mocht je dit spektakel ook eens willen bezoeken zet dan alvast 9 en/of 10 november 2024 in de agenda!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.