Baby en Peuter Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar

Blokboekjes mijn eerste dieren | Review

Blokboekjes mijn eerste dieren | Review 11 november 2023Leave a comment

Lynn (2 jaar) kan niet genoeg krijgen van boekjes. ‘Boekje lezen’ is het eerste wat ze zegt als ze wakker wordt en het laatste wat ze wil doen voor het naar bed gaan. We hebben dan ook boekjes in allerlei vormen en maten thuis liggen. Boekjes die net even anders zijn dan anders, vallen heel goed in de smaak. De blokboekjes van Margeaux Carpentier zijn dan ook een groot succes.

De blokboekjes

De blokboekjes zijn zoals al doet vermoeden, boekjes in de vorm van een blokje. Het zijn boekjes van stof van een centimeter of 7 hoog en breed. De boekjes hebben allemaal 10 pagina’s, met op iedere pagina een plaatje van een dier met de naam van het dier erbij. Er zijn vier versies: mijn eerste boerderijdieren, mijn eerste oceaandieren, mijn eerste dino’s en mijn eerste jungle dieren. Lynn heeft de versie met de boerderijdieren en de oceaandieren.

Het boekje zelf is dus al een blokje, maar het boekje kun je ook nog in een hardcover blokje stoppen. Dit blokje schuif je vervolgens in een ander blokje, waardoor het als een soort kistje sluit. Wanneer je het boekje wilt lezen, open je het kistje als het ware. Het is een erg mooi en handig systeem.

Wat vindt Lynn ervan?

Lynn vond de boekjes vanaf moment één al leuk. Soms lukt het haar niet zelf om de boekjes uit het blokje te halen, dan heeft ze mijn hulp nodig. Maar meestal lukt het haar zelf en is ze daar even zoet mee. De boekjes zelf vindt ze ook erg leuk om te ‘lezen’. Omdat het kleine stoffen boekjes zijn, is het anders dan al haar andere boekjes. Meestal heeft ze boekjes van papier of karton en zijn de boekjes groter. Dit is dus een leuke afwisseling.

De plaatjes zijn ook erg duidelijk en van mooie kwaliteit. Het is daarnaast ook leerzaam, want ze leert zo de boerderij- en oceaandieren goed kennen.

Wat ik zelf heel fijn vind, is dat de blokboekjes ook fijn zijn om mee te nemen wanneer je een dagje weggaat. Ik neem ze vaak mee in de auto, zodat ze daar even zoet is. Soms neem ik alleen het boekje zelf mee en dus niet het blokje waar het inzit. Dan neemt het nog minder ruimte in beslag. Al met al vinden zowel Lynn als ik de blokboekjes van Margeaux Carpentier erg leuk.

Meer lezen met Lynn en Miranda? Lees hier de review van Welke vorm zie je, nijntje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.