Baby en Peuter Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar

Welke vorm zie je, nijntje? | Review

Welke vorm zie je, nijntje? | Review 26 januari 2023Leave a comment
welke vorm zie je, nijntje?

Lynn is nu 16 maanden en begint steeds meer te ontdekken. Ze vindt boekjes helemaal geweldig en als het aan haar ligt, zijn we de hele dag aan het voorlezen. Onze dochter komt steeds met een boekje naar ons toe en wil dan bij ons op schoot zitten. Ze verwacht dan dat wij uit het boekje gaan voorlezen. Ik ben heel blij dat ze boekjes zo leuk vindt, want ik vind lezen belangrijk voor de ontwikkeling. Van elk boekje leert ze nieuwe dingen, zo ook van het boek welke vorm zie je, nijntje?

welke vorm zie je, nijntje?

Dit boek is van karton, wat ik erg handig vind voor Lynn’s leeftijd. Ze is nog niet zo voorzichtig met boekjes en heeft er al heel wat verscheurd. Erg zonde vind ik. Gelukkig kan dat bij welke vorm zie je, nijntje? niet gebeuren. Het is een mooi stevig boek van een fijn formaat. Het boek draait om de vormen vierkant, rechthoek, cirkel en driehoek. In de kaft is een cirkel uitgesneden, op de eerste bladzijde een driehoek en op de pagina daarna een rechthoek. Hierdoor krijg je een doorkijkje naar een vierkant fotolijstje met nijntje erin. Zo krijg je direct het idee waar het boek overgaat, over vormen.

Bij alle vier de vormen worden voorwerpen benoemd die ook die vorm hebben. De eerste paar bladzijdes staan in het teken van de vormen leren kennen. Zo is te zien dat ijshoorntjes en vlaggetjes driehoekig zijn en dat een klok en een bord rond zijn. Later in het boekje wordt de vraag gesteld welke vorm wordt afgebeeld. Zo moet het kind vertellen welke vorm de wielen van de auto hebben en welke vorm een tent heeft.

Door het hele boek heen zitten kijkgaatjes. Zo is er af en toe een cirkel uitgesneden. Lynn vindt het heel leuk om haar vinger daar doorheen te doen. Maar ook vierkanten, rechthoeken en driehoeken zijn hier en daar uitgesneden. Zo wordt er gespeeld met de volgende pagina.

Het boek is voor Lynn al erg leuk. Ze zal nog niet direct weten dat een tent driehoekig is en een bal rond, maar ze maakt wel alvast kennis met de vormen en leert zo langzaamaan wel dat de bal rond is. Ze pakt dit boek dagelijks erbij en wij lezen het dagelijks even voor. Doordat het een interactief boek is, leert ze elke dag weer wat bij. Ik ben erg blij met dit boekje!

Meer lezen met Miranda, Lynn en nijntje? Lees hier de review van nijntje gaat op reis en neemt mee | review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.