Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Het Minecraft bordspel

Het Minecraft bordspel 22 maart 202012 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Het Minecraft bordspel

Dit spel is voor iedereen die gek is van Minecraft! Kruip achter het beeldscherm vandaan en speel het Minecraft bordspel met vrienden of familie. Verzamel bijzondere blokken en bouw indrukwekkende gebouwen, maar pas op voor de monsters. Kan jij ze verslaan?

Het Minecraft bordspel

Met het Minecraft bordspel van Ravensburger haal je een tactisch spel in huis. Alleen als je dapper en slim bent kun jij dit spel winnen!

De inhoud

Het bordspel wordt geleverd in een stevige doos en voelt meteen vrij zwaar. Bij het openen van de doos kom je er direct achter waarom, de houten blokken om mee te bouwen! Naast de blokken zitten er nog veel meer onderdelen in de doos.

De inhoud

In de doos zitten 64 houten blokken, 64 gebouw- en monsterkaarten, 4 spelersborden, 4 ervaringsfiches, 36 wapentegels, 4 spelersfiches, 12 overzichtskaarten, 1 blokkenbodem, 1 constructiehulp en de spelregels.

Hoe werkt het Minecraft bordspel?

Het Minecraft bordspel werkt op zich heel eenvoudig. Het klaarleggen van het speelveld kost iets meer tijd. Om te beginnen moeten de 64 gebouw- en monsterkaarten worden geschud en in stapeltjes van vier worden neergelegd. Maak hierbij vier rijen van vier stapels. Schud vervolgens de witte wapentegels en leg deze om het speelveld neer.

Het Minecraft bordspel startopstelling
De startopstelling van het spel

Met de blokkenbodem en de constructiehulp bouw je een vierkant. Hier plaats je alle blokken in en zo maak je een groot blok met blokjes. Haal de constructiehulp weg en laat het blok staan. Geef vervolgens iedere speler in één bepaalde kleur een pion, ervaringsfiche en 5 wapenkaarten. Leg de overzichtskaarten neer en je bent klaar om te beginnen!

Voer twee acties uit per beurt!

Bij de overzichtskaarten zitten kaartjes waar de uit te voeren acties op staan. Per beurt mag je namelijk twee acties uitvoeren en hierbij kan je kiezen uit:

 • Twee blokken pakken
 • Eén of twee kruisingen verplaatsen met je pion
 • Bouwen
 • Een wapenkaart pakken
 • Of een monster aanvallen

Om te bouwen heb je blokken nodig en om te vechten heb je wapens nodig. Het zijn allemaal stappen die met elkaar samenhangen en waarbij je vooraf goed moet nadenken. Wat is het handigste om te doen? Hoe scoor ik de meeste punten? Lukt het mij om een monster te verslaan of niet?

Minecraft spel
Het monster verslagen met een zwaard en dynamiet. Je verslaapt monsters door wapenkaarten te spelen met meer hartjes!

De puntentelling

Bij het pakken van de blokken bouw je langzaam het opgebouwde blok af. Het is eigenlijk een soort zandloper, want wanneer de eerste laag blokken gepakt is vindt de eerste puntentelling al plaats. Tussen de overzichtskaarten zitten ook kaarten met A, B en C erop. Na de eerste laag volgt de puntentelling volgens kaart A, na de tweede ronde volgens kaart B, etc. Het is dus slim om in de gaten te houden waar je punten voor scoort.

De overzichtskaarten

Het klinkt nu allemaal misschien wat vaag, maar in detail treden wordt heel langdradig. En dat is helemaal niet nodig want het spel en de puntentelling wijzen zich vanzelf zodra je begint te spelen!

Wat vinden wij ervan?

Dolgraag wilde Jamie het Minecraft bordspel van Ravensburger testen, want hij is gek van Minecraft. Een klein detail.. Het Minecraft bordspel is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar oud. Jamie is met zijn 7 jaar dus nog te jong. Ondanks dat begonnen wij er toch aan. En wat bleek? Het ging hem best aardig af! Door de overzichtskaarten kon hij de stappen prima volgen.

Het Minecraft bordspel

Ook leuk om te lezen: Minecraft fictieboeken

Door de overzichtskaarten op tafel is het eenvoudig om even te bekijken welke acties je ook alweer mag uitvoeren. Je hebt je eigen spelbord en het algemene speelveld, waardoor je wel op twee punten moet letten. Maar het wijst zich vanzelf. Het ervaringsfiche gebruik je op punten bij te houden, want gedurende alle ronden scoor je punten (ook buiten de puntentelling om). Dus het is even goed in de gaten houden dat je ook punten telt als je monsters verslaat! Bij het Minecraft bordspel draait het dus om slim denken, vooruit denken en je begeven in de Minecraft wereld! Wat ons betreft een aanrader, zeker voor Minecraft fans!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

12 comments

 1. Leuk!! Ik doe graag mee voor het minecraft bordspel! Ik zie alleen niet waaruit ik de keuze moet maken? Ik doe dus graag mee voor het bordspel builders & biomes.

 2. kleinzoon tije is de grootste minecraft fan die ik ken, in april word hij 9 jaar, dit kado zou de klapper voor hem zijn

 3. Oh wauw vindk fantastisch men zoon zou dit het mooiste cadeau vinden ooit ?? en hopelijk kan zus meespelen of mits aanpassingen maar daar zijn creatieve oplossingen voor

 4. Erg leuk voor de kinderen, doe erg graag mee voor de kinderen, leuk voor in deze tijd ?????? Groetjes Anneliese

 5. Geweldig ?wat is dit nu echt ontzettend ?leuk spel om samen met de ?? kleinkinderen te gaan spelen. Lekker samen genieten ??met het Minecraft bordspel Alles Over Speelgoed!! ?????

 6. Dit is een leuk spel voor mijn neefje. Een echte fan van het spel en dol op spelletjes. Zijn verjaardag kan hij nu niet vieren zo als normaal. Dit cadeau tovert dan vast toch een lach op zijn lippen.

 7. Wat een geweldig leuk spel.
  Sinds ze al een tijdje niet meer bij mij kunnen komen, zou ik de oudste kleinkinderen graag verrassen met dit bordspel.
  Een oma en opa in quarantaine is niet leuk voor hen, maar ze begrijpen het wel.
  Er komen wel weer betere tijden.
  Ik heb geen Soc.Media( privéredenen), maar volg Bloglovin.
  Hoop dat dat ook voldoende is om mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.