Favoriete speelgoed Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

5x het favoriete speelgoed van Norah (5 jaar) en Jolie (4 jaar)

5x het favoriete speelgoed van Norah (5 jaar) en Jolie (4 jaar) 18 juli 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Het favoriete speelgoed van Norah en Jolie

Ben je op zoek naar een cadeau voor een meisje van 4 of 5 jaar oud? Dan helpt het favoriete speelgoed van Norah en Jolie je vast verder in jouw zoektocht naar een leuk cadeau! Vandaag vertelt Marieke over het favoriete speelgoed van haar dochters Norah en Jolie!

Het favoriete speelgoed van Norah & Jolie

Ik ben Marieke (1984) en ik woon samen met mijn man Wilco (1985) en onze dochtertjes van 3,5 en 5 jaar oud in Leiderdorp. Ik schrijf op www.fairhups.nl omdat ik graag wil delen hoe wij bewuster leven. Wij zijn ons al een tijdje bewust dat er veranderingen gemaakt moeten worden om de aarde te behouden en onze wereld te verbeteren. Totdat we begonnen met dit blog hadden we wel wat stapjes ondernomen, toch bleven we het gevoel houden dat we meer konden bijdragen. Bijdragen aan een liefdevollere wereld en in het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. We delen, ja ook Wilco weleens, graag onze verhalen met jullie. We hopen dat je hierdoor ook wat meer ruimte zult ervaren om te doen wat je echt belangrijk vindt. Doe jij ook mee en zie ik jou terug op www.fairhups.nl?

1. Groot poppenhuis

Deze hebben we voor Norah’s 4e verjaardag gegeven. We hebben het op Marktplaats gekocht en zelf geschilderd en behangen met het behang dat nog over was van Norah’s kamer. Het poppenhuis heeft grote kamers dus er is genoeg ruimte om er met z’n tweeën mee te spelen. Favoriet is het inrichten van het huis, verhuizen en natuurlijk de schattige mini BabyBorn naar bed doen.

2. Loopfietsjes

Pucky loopfiets

Hiermee kunnen ze lekker zelfstandig door het park crossen en wij kunnen een heerlijke wandeling maken. Nu ze 4 en 5 zijn wachten ze heel goed op plekken waar dat nodig is en ze zorgen dat wij ze kunnen zien. Ze racen dan nu vooruit zodat zij even kunnen spelen op het schoolplein, als wij dan weer voorbij zijn stappen ze weer op om naar de volgende speelplek te gaan. Ze kunnen er makkelijk 5 km mee afleggen. Ze hebben die van Pucky, echt een aanrader. Ze gaan heel lang mee en zijn goed te verkrijgen op marktplaats. We hebben ook ooit een goedkoper merk gehad maar daar merkte we toch dat deze niet zo stabiel was.

3. Playmobil

Toets het in op marktplaats en je krijg zeeën van aanbod, vaak ook in de buurt. Als je kinderen er van houden om rollenspellen te spelen met hun speelgoed, dan is Playmobil een echte aanrader. We krijgen nog wat cadeau met Jolie’s verjaardag maar dan hebben we een ware verzameling met paarden, poppetjes en andere diertjes. We hebben ook een kasteel en een stal die je dicht kunt doen met spulletjes erin zodat je die makkelijk mee kunt nemen. Ideaal ook om op te ruimen want alles zit netjes in het huisje.

4. Poppen / Mini chou chou’s / mini BabyBorn

Mini Chou Chou

Onze meiden zijn echte poppenmoeders. Ze spelen eigenlijk het liefste daarmee. Of het nou een grote ‘baby Annabel’ is of heel veel kleintjes van de Mini Chou Chou’s… Ook spelen ze vaak met de mini BabyBorn in het poppenhuis. Kleertjes aan en vooral ook uit, volgens mij zijn de meeste poppen bij ons in huis kledingloos. Wat super leuk is van tweedehands speelgoed is dat niet alles meer in de winkel te krijgen is. Je hebt dus ook een uniek stukje speelgoed in huis. Dat geldt zeker voor de mini BabyBorn met hun inieminie flesjes, luiertjes en speeltjes.

5. Trampoline

Dit is het enige dat we nieuw hebben gekocht in het afgelopen jaar. Een trampoline is nou eenmaal niet zo eenvoudig tweedehands te vinden en we wilden ook graag dat deze lang mee zou gaan. Bijna elke droge dag spelen de meiden op de trampoline, geweldig! Ondanks dat dit ding zo ongeveer een vierde van onze achtertuin in beslag neemt heb ik nog geen moment spijt gehad van de aanschaf. We hebben vorig jaar van veel mensen geld gevraagd op de verjaardag van Jolie en daarvan de Trampoline gekocht. Dat scheelde ook nog eens in veel kleine cadeautjes waar ze toch korter mee spelen.

Speelgoedtip van Marieke

Wij kopen al ons speelgoed via marktplaats of bij een speelgoedbeurs. Om nieuwe spullen te maken en vervoeren gebruiken we super veel grondstoffen en stoten we heel veel co2 en ander afval uit. Het kost dus heel veel energie om nieuwe dingen te maken en dat is slecht voor onze planeet. Daarom hebben wij besloten geen nieuwe spullen meer te kopen. De kinderen weten waarom we tweedehands speelgoed kopen en zijn meestal dolgelukkig omdat ze grotere cadeaus krijgen. Zo krijgt Jolie deze verjaardag een hele set met ‘spirit’ Playmobil cadeau wat normaal in de winkel een stuk duurder zou zijn. Ook heeft Norah een mooie eenhoorn/feeën Playmobil uitgezocht op marktplaats en die hebben we zelf opgehaald. Ze mocht er even mee spelen voordat we het inpakte. Begin met tweedehands speelgoed kopen een beetje op tijd, stel zoekopdrachten in op Marktplaats en wat voor mij belangrijk was, zet je over de verzendkosten heen. Het is sowieso een stuk goedkoper dan in de winkel. Ik heb voor deze verjaardag van Jolie zelf wat meer tweedehands cadeautjes gekocht zodat niet iedereen hoeft te zoeken voor tweedehands speelgoed. Ik pak de cadeautjes in en geef ze aan de mensen die ze willen geven. Ook zorg ik altijd dat er wat leuke spulletjes in huis zijn voor kinderpartijtjes en andere verjaardagen. Zo hoef ik niet last minute nog spullen op te halen.

Bedankt Marieke voor het delen van het favoriete speelgoed van Norah en Jolie! Een leuke inspiratiebron als je op zoek bent naar een cadeau voor een meisje van 4 of 5 jaar oud!

Ook leuk om te lezen: Het favoriete speelgoed van Alyssa (5 jaar)

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.