Favoriete speelgoed Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Het favoriete speelgoed van Alyssa (5 jaar)

Het favoriete speelgoed van Alyssa (5 jaar) 27 juni 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

cadeau meisje 5 jaar

Ben je op zoek naar een cadeau voor een meisje van 5 jaar oud? Dan helpt het favoriete speelgoed van Alyssa je vast verder in jouw zoektocht naar een leuk cadeau. Vandaag vertelt Eva over het favoriete speelgoed van haar dochter Alyssa!

Het favoriete speelgoed van Alyssa

Ik ben Eva, 36 jaar, mama van 2 bijzondere dames. Nadia van 15 en Alyssa van 5 jaar.In het dagelijks leven ben ik vooral bezig met mijn blog en mijn gezin. Op www.missdudeblogging.nl schrijf ik voornamelijk over het belang van een goede zelfzorg én over mijn ervaringen als mama van 2 kinderen met beperkingen. Vandaag vertel ik jullie over het favoriete speelgoed van Alyssa. Mede door haar beperkingen heeft Alyssa geen vast favoriet speelgoed, ze kan niet zo goed haar aandacht ergens echt goed bij houden. Het ene moment is ze gek op kleien, maar dat kan de volgende dag alweer helemaal anders zijn. Momenteel is dit haar go-to speelgoed:

1. Toet-toet auto’s van Vtech

Tim Takelwagen Toet Toet Auto

Alles waar een gezellig muziekje in zit vind Alyssa leuk. Vooral de catchy deuntjes van de toet-toet auto’s! Tim takelwagen is momenteel zwaar favoriet! Ze zet de auto’s netjes op een rijtje (probeer ze dan maar niet even anders te zetten, want ze merkt het direct) en drukt dan 1 voor 1 alle auto’s aan. Ze vind het geweldig en kan er uren mee bezig zijn. Wij vinden het wat minder, want al die auto’s tegelijk aan.. tja, dat is gewoon een herrie. Maar ach, zij vermaakt zich er prima mee en dat is het belangrijkste.

2. Muziekinstrumenten (gitaar, keybord en mondharmonica)

Alyssa is enorm muzikaal, al vanaf dat ze nog baby was. Zodra ze een deuntje hoort pakt ze haar muziekinstrumenten erbij en probeert het deuntje dan na te spelen. Haar favoriete muziekinstrumenten zijn haar rock en roll gitaar, haar dieren keybord en haar mondharmonica. De gitaar is nog van haar zus geweest, dat ding is niet kapot te krijgen! De mondharmonica kochten wij vorig jaar bij de Lidl, die verkopen ze helaas alleen in de decmbermaand want eentje extra zou best prettig zijn. Het dieren keybord is van de action, wij hebben de giraffe variant. Met muziekinstrumenten kan je niet vroeg genoeg beginnen, zeer geschikt als cadeau voor een meisje van 5 jaar!

3. Klei van Playdoh

Playdoh

Kleien is gewoon leuk! Alyssa vindt het heerlijk om er lekker in te kneden en de structuur te voelen. Wij zetten de klei ook op tafel als Alyssa overprikkeld is, want het voelen aan de klei werkt voor haar enorm rustgevend. We hebben wel echt een voorkeur voor klei van Playdoh, want deze droogt echt niet snel uit. Dat heb je bij andere (vaak low budget) varianten wel.

4. Boekjes

Alyssa kan niet lezen, maar plaatjes kijken kan ze als de beste! Ze pakt graag haar stapel boekjes en gaat dan relaxed op de bank hangen met haar boekjes. Ze benoemt dan wat ze in het boekje ziet en verzint er waarschijnlijk in haar hoofd van alles bij, want ze krijgt regelmatig de slappe lach tijdens het boekjes kijken. Ze vind het niet zo leuk om voorgelezen te worden, maar samen in de boekjes kijken vind ze wel heel leuk. Klik hier voor leuke leesboeken! (cadeautip voor een meisje van 5 jaar!)

5. Bellenblaas

Bellenblaas

Kinderen en bellenblaas is volgens mij altijd wel een goede combinatie! Alyssa is er dan ook gek op. Vooral op de grote bellenblaas (zwaard/toverstaf/stok, het heeft per winkel weer een andere naam geloof ik). Sinds kort kan ze zelf bellen blazen, maar ze vind het leuker dat ik de bellen maak en dat zij erachter aan kan rennen!

Speelgoedtip van Eva

Hier in huis zijn muziekinstrumenten echt onmisbaar! Onwijs leuk voor je kindje om zelf muziek te maken, maar ook om samen een heuse familieband op te richten!

Bedankt Eva voor het delen van het favoriete speelgoed van Alyssa! Een leuke inspiratiebron als je op zoek bent naar een cadeau voor een meisje van 5 jaar oud!

Ook leuk om te lezen: Het favoriete speelgoed van Jamie (6 jaar)

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.