Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Het dobbelspel Addit van Megableu

Review | Het dobbelspel Addit van Megableu 18 december 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Addit - spelenderwijs leren met cijfers

Soms zie je van die spellen voorbij komen waarbij je denkt, wat is hier nou leuk aan? En heel eerlijk… dat is ook wat ik dacht bij het zien van het dobbelspel Addit van Megableu. Niets bleek echter minder waar, dit is simpel maar erg leuk. En ook nog eens heel leerzaam voor kinderen.

Addit van Megableu

Addit is het dobbelspel voor jong en oud waarin slim rekenen je de overwinning kan bezorgen. In dit spel draait het om twee dobbelstenen en getallen en dat is het. Simpel toch?

De inhoud

Het spel bestaat uit een spelbord, twee dobbelstenen en de spelregels. Het spelbord heeft aan alle kanten de getallen 2,3,4,5,6,8,9,10,11 en 12. Geen 7!

Addit van Megableu

Hoe werkt het dobbelspel Addit?

Het spel werkt heel eenvoudig! Je gooit met twee dobbelstenen en telt het getal bij elkaar op. Wanneer je bijvoorbeeld een 2 en een 6 gooit dan is dat samen 8. En met dit getal acht mag jij spelen. Als je al jouw getallen nog voor je hebt dan kan je in dit getal het getal 8 wegdrukken, maar je mag ook kiezen voor de 6 en de 2. Zolang het bij elkaar maar 8 is. Als je deze getallen wegdrukt dan komen ze aan de andere kant van het bord tevoorschijn.

Addit - spelenderwijs leren met cijfers

En dit is waar de competitie start. Het is de bedoeling dat je ervoor zorgt dat er geen getallen meer aan jouw kant van het veld staan. Speel ik de 2 en de 6 weg dan betekent dit dat mijn tegenstander die te zien krijgt en dus weg moet proberen te spelen.

Gooi jet het getal 7, dan is je beurt voorbij. 7 staat niet tussen de getallen en in dit geval mag je ook niet de 6 en 1 of de 3 en 4 wegdrukken.

Wat vinden wij van Addit?

Hoewel het dus heel simpel oogt is het dobbelspel Addit het ontzettend leuk. Voor onze 6-jarige Fenna meteen een mooie manier om lekker te oefenen met rekenen. Welke getallen gooi je en hoe kan je deze wegspelen? En als je de optel variant onder de knie hebt dan kan je het natuurlijk ook nog een stapje moeilijker maken. Je kan namelijk op drie verschillende niveaus spelen: optellen, optellen en aftrekken of ga aan de slag met vermenigvuldigen en delen.

Addit het dobbelspel

Zo is dit spel dus al geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud, maar ook voor oudere kinderen en volwassenen erg leuk. Simpel, maar toch ook uitdagend!

Hebben jullie Addit van Megableu al eens gespeeld?

Ook leuk om te lezen: Qwixx het dobbelspel

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.