Boeken, School en Vrije tijd Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Verlopen winacties

Greta en de Reuzen

Greta en de Reuzen 16 januari 202010 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Greta en de Reuzen 1

Om Greta Thunberg kan niemand heen. De jonge klimaatactiviste is geregeld in het nieuws en nu zelfs de inspiratie voor een kinderboek: Greta en de Reuzen. Het boek is deze maand uitgekomen en wij vertellen je er meer over! Lees je snel verder?!

Greta en de Reuzen

Greta woont in een prachtig bos dat wordt wordt bedreigd door reuzen. Toen de reuzen het bos ontdekten, kapten ze bomen zodat ze huizen konden bouwen. Daarna hakten ze nog meer bomen om en bouwden ze nog grotere huizen. Die huizen vormden dorpen, de dorpen groeiden uit tot steden en nu is er bijna geen bos meer over. De dieren in het bos roepen Greta’s hulp in. Gelukkig heeft ze een idee….

Dit prentenboek is geïnspireerd op Greta Thunbergs missie om de wereld te redden. Het boek verschijnt wereldwijd in meer dan 16 talen en een deel van de opbrengst gaat naar Greenpeace.

Greta en de Reuzen 1

Het boek is geschreven door Zoë Tucker. Zij is gepassioneerd door prentenboeken. Ze werkte eerder als art director en ontwerper bij verschillende gerenommeerde Engelse uitgeverijen. Nu publiceert ze eigen werk en begeleidt ze opkomend talent. De illustraties zijn van Zoe Persico.

Greta en de Reuzen 1
Greta en de Reuzen 1
Greta en de Reuzen 1

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

10 comments

  1. Wat een leuke winactie! Ik waag graag een kansje voor mijn nichtje.

    Ik volg je via Facebook (Mooie Rooie), Instagram (Truusje26) en Twitter (@Glambertgirl77).

  2. Heel graag doe ik mee voor dit leuke leerzame boekje, waarvan een deel naar Greenpeace gaat.
    Ik heb alleen om privéredenen geen facebook, maar hoop mee te mogen doen.
    Ik volg wel Bloglovin en hoop mijn kleindochter blij te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.