Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Grapman. De mop van de Meesterschurk | Review

Grapman. De mop van de Meesterschurk | Review 15 maart 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Grapman. De mop van de Meesterschurk

“Mama dit boek is echt héél grappig!” Spencer (8) is in ieder geval enthousiast over het nieuwe boek in de serie van Grapman. Dit is een serie van Tjibbe Veldkamp. Hij is ook de auteur van de zeer populaire serie Dog Man. Grapman. De mop van de meesterschurk is thuis met open armen ontvangen. Spencer heeft het in één adem uitgelezen en zat lekker te gniffelen op de bank erom. Vandaag lees je onze recensie!

Grapman. De mop van de Meesterschurk

Mocht je de boeken nog niet kennen, Grapman is de serie over een jongen met een geheime kracht, namelijk humor. Nik lijkt gewoon een standaard jongen, maar eigenlijk is hij Grapman. Hij vindt zichzelf althans erg geestig. Maar de kinderen in zijn klas kunnen er minder om lachen. En de meester, meester Nietje, die heeft al helemaal geen gevoel voor humor. In het nieuwste deel heeft Meester Nietje eindelijk bedacht hoe hij Nik voorgoed kan laten stoppen met lachen. Hij verandert in een Meesterschurk. Hij neemt Nik en zijn vriendinnetje Noor (Sci-girl) mee het verleden in, naar de tijd van slaven. En nu maar hopen dat humor Nik en Noor kan redden!

Wat vindt Spencer van het boek?

Kort gezegd: Spencer vond het boek ontzettend leuk. Dit was het eerste boek in de serie Grapman dat hij heeft gelezen. Het was geen belemmering dat hij de vorige boeken niet kende, je kunt het prima volgen. Spencer zat naast me op de bank dit boek te lezen en heeft het niet weggelegd. Regelmatig zat hij te lachen om de grapjes uit het boek. Hij vond ook aan het einde de grapmachine erg leuk. “Het rijdt en het is niet goed! Een fouto mama!”, gevolgd door een lachbui. Het boek staat vol met allerlei mooie illustraties en is erg afwisselend. Het is een hardcover en echt van goede kwaliteit. Spencer houdt al erg van lezen, maar ik kan me voorstellen dat dit soort boeken ideaal zijn om kinderen de liefde voor lezen bij te brengen. Wij gaan in ieder geval de eerste twee delen van Grapman ook halen!

Grapman. De mop van de Meesterschurk

Meer lezen? Lees hier onze review van Grimwoud – Het bont vliegt in het rond

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.