Boeken, School en Vrije tijd Games en Elektronica

Eerste graphic novel van internationale topgamer Ali-A is te koop

Eerste graphic novel van internationale topgamer Ali-A is te koop 30 mei 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Graphic novel van Ali-A

De naam Ali-A is waarschijnlijk lang niet bij iedereen bekend. Toch is het een wereldberoemd iemand. Het is een bekende Engelse YouTuber en topgamer. En afgelopen week verscheen de eerste graphic novel van Ali-A. Een graphic novel is een strip voor volwassenen. Een roman in beeldvorm zogezegd. 

Ali-A

Alastair Aiken, beter bekend als Ali-A, is ondanks zijn jonge leeftijd een icoon op het gebied van online gaming. Op zijn twee YouTube-kanalen vlogt hij over gamen en games. Hij bereikt daarmee wereldwijd meer dan 13 miljoen (!!!) abonnees. Hij is sinds 2009 actief. Momenteel is het spel Fortnite gigantisch populair en dat zie je ook terug op het kanaal van Ali-A. Hij heeft als gamer vier wereldrecords op zijn naam staan, twee met Call of Duty en twee met Minecraft en staat daarmee in het Guinness Book of World Records. Zijn filmpjes op YouTube zien er ongeveer zo uit:

Graphic novel van Ali-A

Zijn debuut heet (hoe kan het ook anders) Game on! en is verschenen bij uitgeverij Kluitman. Het is volgens de uitgever het perfecte leesvoer voor fans van actie en gamen. De Nederlandse vertaling is verzorgd door jeugdboekenauteur Marcel van Driel. De strip gaat over Ali-A. In het verhaal wordt hij uitgenodigd voor de presentatie van de langverwachte videogame Alien Liberator 2.

Samen met zijn vriendin Clare en zijn hondje Eevee gaat hij erheen om live verslag te doen aan zijn fans. Dat de presentatie groots en meeslepend zou worden, had hij wel verwacht, maar hij had er niet op gerekend hoe realistisch het spel zou zijn. Wanneer bij de presentatie een groep aliens komt opdagen, is het aan Ali om te transformeren van een game-icoon tot een superheld. Zal het hem lukken om, met hulp van zijn fans en Eevee, de vijand te verslaan en zijn vriendin te redden?

Het boek telt in totaal 192 pagina’s en kost 16,99.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.