Reviews Speelgoed van het Jaar 2020 Speelgoed verkiezingen Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Froggit van SmartGames

Review | Froggit van SmartGames 12 juni 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Froggit van SmartGames

Ben je op zoek naar een educatief spel voor jong en oud? Dan ben je bij SmartGames aan het goede adres. Wij zijn gek op de spellen van SmartGames en vertellen jullie vandaag graag meer over een van de nieuwste spellen: Froggit!

Froggit van SmartGames

Bij het educatieve spel Froggit van SmartGames draait het om kikkers. Lukt het jou om jouw kikkerfamilie veilig aan de overkant te krijgen? De bedoeling is dat je een vijver oversteekt, maar dat is moeilijker dan gedacht, want er is een vis die graag kikkers eet! Gaat het jullie lukken om de vis te ontwijken?

Froggit

De inhoud

Als je al bekend bent met de spellen van SmartGames dan weet je vast dat dit mooie kwaliteitsspellen zijn. Ook bij het spel Froggit zie je dit direct bij het openen van de doos.

Froggit - de inhoud

Het spel bevat een spelbord (vijver met leliebladeren), een vis, 6 kikkerfamilies (twee grote en drie kleine kikkers) en de spelregels. Het zit zoals altijd verpakt in een stevige doos die eenvoudig te openen is. Het spel is dus ook weer heel netjes op te bergen.

Hoe werkt het?

Froggit is een familie bordspel dat op verschillende niveaus gespeeld kan worden. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud en wordt dan gespeeld op het Junior level. Het Expert level is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud. De basis van het spel is in beide gevallen hetzelfde! Je begint het spel door het spelbord op tafel te leggen, de vis in het midden te plaatsen en de kikkerfamilies te verdelen.

Startopstelling

Alle spelers krijgen een kikkerfamilie van dezelfde kleur. De familie bestaat uit twee volwassenen en drie kinderen. Je plaatst ze aan de juiste kant van de vijver, dit zie je door de kleine afbeeldingen van de kikker. Oranje kikkers starten bij de kleine afbeelding van de oranje kikker, etc (zie de afbeelding hieronder). De blauwe ring om de oranje kikker betekent dat dit het eindpunt is van de route van de blauwe kikker. Elke kikker moet het spelbord oversteken om het spel te kunnen winnen.

Kikkers in het spel Froggit van SmartGames

Als je de startopstelling hebt liggen is het tijd om te beginnen. De jongste speler begint en heeft twee opties:

  • hij/zij verplaatst een grote kikker 1 of 2 sprongen
  • hij/zij verplaatst een kleine kikker 1,2 of 3 sprongen

In de basis is Froggit dus heel eenvoudig! Kom je onderweg een kikker van een andere speler tegen dan mag je hier overheen springen, zolang dit in een rechte lijn is. Elke speler mag dus in zijn beurt een grote of kleine kikker verplaatsen richting de andere kant van het spelbord. Haal je de andere zijde van het spelbord en is jouw kikker veilig? Dan mag je de vis verplaatsen! De vis mag 1 of 2 leliebladeren opzij verplaatsen. Komt de vis op een kikker terecht dan moet de kikker op het startpunt opnieuw beginnen.

De vis verplaatsen

Het is dus niet simpelweg een kwestie van sprongen maken. Het is opletten geblazen! Durf jij het aan om jouw kikker naast de vis te plaatsen? Dan moet je misschien wel opnieuw beginnen. Loop je via een andere kant dan is een andere kikker misschien wel sneller. Bij dit spel is het belangrijk dat je vooruit denkt, werkt met een planning en tegenstanders probeert te dwarsbomen. Hoe meer spelers, hoe spannender het wordt!

Het expert level

Speel je het spel op Expert level, dan is het spel net iets moeilijker. Je mag niet meer over alle kikkers heen springen, maar kleine kikkers mogen wel op de rug van een grote kikker zitten. Meer regels, meer om over na te denken. Het spel wordt nu nog spannender!

Wat vinden wij van Froggit?

Zelf ben ik enorm fan van de spellen van SmartGames. De spellen zijn vaak heel simpel opgezet, het is niet moeilijk om de spellen aan te leren en de handelingen zijn goed te onthouden. En dat is ook bij Froggit van Smartgames het geval. Jamie (7 jaar) en Fenna (6 jaar) waren enthousiast bij het zien van het spel en na een korte uitleg konden we aan de slag.

Review - Froggit

De regels zijn eenvoudig, een aantal keer wilden de kinderen de grote kikkers een stap te ver zetten, maar na een paar potjes hadden ze het helemaal door. De vis werd al snel zoveel mogelijk ontweken en er werd goed nagedacht over het verplaatsen van de vis. En dat maakt dit spel zo mooi, want er werden diverse vaardigheden aangesproken: concentratie, probleemoplossend denken en ruimtelijk inzicht.

Educatieve spellen van SmartGames

Ook leuk om te lezen: JumpIn’ van SmartGames

En zeg nou zelf, ziet het er ook niet gewoon heel leuk uit? Sprekende kleuren en mooie ontwerpen. Wat ons betreft is dit een spel voor op de verlanglijstjes van kinderen van 6 jaar. Het familie bordspel Froggit is te spelen met 2 tot 6 spelers en een spelletje duurt ongeveer 20 minuten.

Het spel Froggit is online te koop o.a. in de webshop van Smartgames!

Hebben jullie Froggit van SmartGames al in de winkels zien liggen?

Froggit van Smartgames

€29,95
9.3

Kwaliteit

9.5/10

Prijs

9.0/10

Speelplezier

9.5/10

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.