Televisie & film

Jeugdfilm Engel deze zomer in de bioscoop

Jeugdfilm Engel deze zomer in de bioscoop 9 juni 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Film Engel

Deze zomer verschijnt er een bijzondere film in de bioscoop: Engel. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling. Engel vertelt het verhaal van het onzekere 11-jarige meisje Engel die op een dag een magisch wensklokje vindt dat haar leven totaal verandert.

Het verhaal van Engel

Engel is een onzeker meisje dat maar moeilijk nee kan zeggen en graag thuis is. Thuis voelt voor haar vertrouwd, met haar knappe koppen van ouders, haar lieve kat Saturnus en de gekke oom Tobias, die oppast als haar ouders naar een congres gaan. Op een dag, onderweg naar huis, gebeurt er iets vreemds: ze struikelt, bereidt zich voor op een harde val, maar ineens zweeft ze in een prachtige zeepbel. Als de zeepbel uit elkaar spat en het meisje verdwaasd op de grond ligt, ziet ze naast zich een prachtig zilverenklokje liggen. Al snel komt Engel erachter dat het klokje heel bijzonder is. Alles wat ze wenst, komt uit! Engel wordt ineens enorm populair maar of haar nieuwe leven haar ook echt gelukkig maakt?

Film Engel

Cast

Niemand minder dan Isa Hoes (De Ontsnapping, Celbok H), die tevens als creatief producent optreedt, en Barry Atsma (Bankier van het Verzet, Mannenharten 2, Klem) spelen de ouders van Engel. De rol van Engel wordt vertolkt door acteertalent Liz Vergeer (Bumperkleef, Mees Kees in de Wolken, Bankier van het Verzet). Engel wordt in haar magische avonturen bijgestaan door onder andere Kees Hulst (Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Gelukzoekers), Pim Muda (Ashton Brothers, Dolfje Weerwolfje), Ali Ben Horsting (Ik weet wie je bent, Voetbalmaffia), Gürkan Küçüksentürk (Dertigers, Oogappels), Mila van Groeningen (Mees Kees in de Wolken), Luca Orlando (Get On Your Feet, Dolfje Weerwolfje), Yenthe Bos (Jack bestelt een broertje, Het irritante eiland), Wolf Kerpel (Ciske de Rat), Bente van Wallenburg (Superjuffie, Uilenbal).

Film Engel

Isa Hoes over de opnames: “Wij zijn ontzettend blij, dat we ondanks alle corona maatregelen toch de film hebben kunnen afmaken. Ik kan niet wachten tot Engel in première gaat die op een unieke en speciale manier zal plaatsvinden. Ondanks dat het spannende tijden zijn voor de filmindustrie hebben wij er toch voor gekozen om de film op 5 augustus in release te laten gaan en ben ik enorm trots op het resultaat.”

Film Engel

Make-A-Wish Nederland

In de film is een speciale rol weggelegd voor Maeve. Zij is 9 jaar en heeft een kwaadaardige tumor waar zij onlangs voor is behandeld. Haar allerliefste wens: meespelen in een film en haar naam terugzien in de aftiteling. Make-A-Wish Nederland heeft in samenwerking met Just Film Distribution en producent Danielle Raaphorst deze wens in vervulling laten gaan en schittert Maeve als edelfigurant op het witte doek.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.