Baby en Peuter Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar

Fiep in woordjes – natuur | Review

Fiep in woordjes – natuur | Review 2 november 2023Leave a comment

Toen ik klein was, vond ik Jip en Janneke en Floddertje heel leuk om te lezen en te bekijken. De tekeningen vond ik altijd zo herkenbaar. Ik heb Lynn (2) nog niet voorgelezen uit deze boekjes, maar wel uit het boek Fiep in woordjes – natuur. Dit is een boek van Fiep Westendorp, dezelfde illustrator als mijn favoriete boekjes.

Fiep in woordjes

Fiep in woordjes is een boek met op elke pagina een woord. Het woord staat er zowel in het Nederlands als Engels. Het boek heeft 20 pagina’s en bestaat uit 10 woorden. Het woord staat heel groot op de linkerpagina. Op de rechterpagina zie je dan een tekening van het woord. Zo komen de woorden ‘de muis’ en ‘de kikker’ erin voor, maar ook iets minder voorkomende woorden, zoals ‘de ijsschots’ en ‘de boomstronk’. In dit boek zijn het allemaal woorden die in de natuur voorkomen. Er is ook nog een versie ‘verkeer’. Hierin vind je woorden die met het verkeer te maken hebben.

Het zijn geen standaard woorden die je vaak in dit soort boekjes voorbij ziet komen. Ik zou er bijvoorbeeld niet aan denken om het woord ‘ijsschots’ te leren aan Lynn. Dat maakt het boek juist erg leuk vind ik. Omdat ook de Engelse vertaling eronder staat, kan Lynn dit ook gelijk leren. Al houd ik het nu nog even op het Nederlandse woord. Engels komt later wel. Maar hierdoor is het een boekje dat over een paar jaar nog steeds leuk is.

De illustraties

Zoals ik al zei, vind ik de tekeningen van Fiep Westendorp erg mooi en herkenbaar. Dat is in dit boek niet anders. De tekeningen zijn prachtig en zorgen ervoor dat dit boek opvalt. Ondanks dat het niet echt een voorleesboekje is, omdat er geen verhaal in staat, wil Lynn wel vaak dat ik het voorlees. Ze gaat de tekeningen dan goed bestuderen en benoemt wat ze allemaal ziet.

Wij vinden het dus een erg leuk boekje en ik denk dat het ook nog lang leuk blijft. Het is voor mij ook gelijk een reminder om toch eens meer boekjes van Fiep Westendorp aan te schaffen. Wie weet vindt Lynn het net zo leuk als ik vroeger en hebben we er nog heel lang plezier van.

Meer woorden leren? Lees hier de review voor Mijn eerste 100 woordjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.