Dagje uit Televisie & film Trends

Feestelijk jubileum 25 jaar K3 wordt groots gevierd

Feestelijk jubileum 25 jaar K3 wordt groots gevierd 15 februari 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

2023 wordt een bijzonder jaar voor K3. De immens populaire groep bestaat dan exact 25 jaar. Sinds de release van de hit Heyah Mama, toen nog met Karen, Kristel en Kathleen, is K3 uitgegroeid tot een succesvol trio dat blijft doen waar ze goed in is: mensen gelukkig maken met blije en pakkende liedjes. Om het zilveren jubileum te vieren, vinden er de komende maanden verschillende feestelijkheden plaats.

Sinds de start in 1998 blijft K3 het ene succes aan het andere rijgen. Alles wat ze uitbrengen, films, series, videoclips en hun liedjes, scoren zowel in Vlaanderen als in Nederland bij het grote publiek. Vandaag is de band niet meer weg te denken uit het muzieklandschap. Behalve dat de nummers die ze zingen vrolijk zijn, raken ze ook belangrijke maatschappelijke thema’s: zoals inclusiviteit, vriendschap, verdriet, acceptatie, en (zelf)liefde. Serieuze onderwerpen die K3 nooit uit de weg zal gaan. Daarmee vindt K3 vandaag en de voorbije 25 jaar aansluiting bij een heel grote groep van jonge én minder jonge fans. Ondertussen zijn er fans van het eerste uur die nu met hun kinderen samen dansen op dezelfde liedjes.

K3 Dansdagen

Het 25-jarig jubileum van K3 zal dit jaar gevierd worden met bijzondere lanceringen. Op zowel cd, dvd als twee vinyls verschijnt in het voorjaar “Best of 25 jaar K3”. Welke nummers er op de vinyls staan, kunnen fans vanaf 10 februari op het K3 YouTube kanaal ontdekken. Op ditzelfde kanaal verschijnt vanaf die datum twaalf weken lang, op vrijdagavond, een nieuwe video online. In deze video’s zullen Marthe en Julia de songs op ludieke wijze onthullen en blikken zij samen terug op 25 jaar K3. Daarnaast wordt er op 30 april in de dansstudio van K3, bij Studio 100 in Schelle, een dansdag georganiseerd waar fans onder leiding van een dansleraar de K3 dansjes zelf onder de knie kunnen krijgen.

K3 begon in 1998 met Karen, Kristel en Kathleen. In 2009 werd Kathleen vervangen door Josje Huismans. Op 18 maart 2015 maakten Karen, Kristel en Josje bekend dat ze alle drie zouden stoppen en er op zoek zou worden gegaan naar drie nieuwe zangeressen in het tv-programma K3 zoekt K3. De winnaars van deze finale werden Hanne, Marthe en Klaasje. In maart 2021 maakte Klaasje bekend dat zij de groep wilde verlaten. De Nederlandse Julia nam, na een tv-zoektocht, haar plaats in. K3 bestaat momenteel uit het trio Hanne, Marthe en Julia. Uniek voor K3 is dat de groep generatie overstijgend is. Kleinkinderen, ouders en grootouders, iedereen kent een K3 liedje dat ze moeiteloos mee kunnen zingen.

Lees hier onze tips voor het leukste speelgoed van K3.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.