Favoriete speelgoed Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Het favoriete speelgoed van Sky (6 jaar)

Het favoriete speelgoed van Sky (6 jaar) 24 september 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Het favoriete speelgoed Skye 6 jaar

Wat is het favoriete speelgoed van jouw kinderen? Dit is een vraag die wij regelmatig aan andere stellen, want geen kind is hetzelfde! Vandaag lees je dan ook meer over het favoriete speelgoed van Skye van 6 jaar oud. En dit keer gaat het over het favoriete speelgoed tijdens een langdurige reis!

Favoriet speelgoed voor onderweg

Mijn naam is Lori (31) en ik heb samen met mijn man Robert (33) twee kinderen: Sky (6) en Riff (2,5). Op Mama’s Jungle; een eco lifestyle groene mama blog, schrijf ik over mijn zoektocht als moeder en vrouw naar duurzaam leven en bewust opvoeden, in de tijd van nu. Daarnaast maken we op dit moment met ons gezin een bijzondere reis. Na een moeilijke periode, hebben we namelijk ons huis verkocht en we reizen in een camper door Europa, alweer 8 maanden! In een camper kun je natuurlijk maar beperkt speelgoed meenemen. Wat is nou het favoriete speelgoed van onze kids onderweg op een lange reis in een camper?

eco lifestyle groene mama blog

Waar speelt onze zoon (2,5 jaar) het liefst mee in de camper?

Allereerst kan ik over het favoriete speelgoed van onze 2,5 jarige zoon kort zijn. Heerlijk cliché, maar hij is dol op autootjes. En dat komt mooi uit in de camper met de beperkte ruimte. Daarnaast speelt hij graag met duplo. We hebben een klein kratje mee, met daarin blokjes voor een Duplo huis en Duplo trein. Verder speelt onze knul graag buiten in het zand of met aarde met zijn plastic tractor. Voor het slapengaan, lezen we altijd een boekje en 3x raden waarover. Yep, we lezen over tractors, treinen, vliegtuigen en voertuigen.

Het favoriete speelgoed van Skye

Onze dochter van 6 is een echte creatieveling, is graag buiten en kan zich met veel dingen vermaken. Haar favoriete speelgoed top 5 bestaat uit de volgende dingen.

1. Met water kliederen en vooral vies worden

Vol overtuiging op nummer 1 staat spelen met water, waarbij het de bedoeling is om zo vies mogelijk te worden, geloof ik. Vies worden is hier sowieso eerder regel dan uitzondering. Dus een bak met water, gietertje en emmertje is dan het enige dat we nodig hebben. De rest bestaat uit zand, modder, stenen, stukjes stoepkrijt voor een gekleurd soepje of Schleich paardjes en L.O.L. poppetjes die erin spelen.

Spelen met water

2. Vissen met een schepnet en diertjes bestuderen

Voor haar 6e verjaardag onderweg op reis, gaven we een schepnetje cadeau. Ze is namelijk gek op vissen en kikkertjes vangen, om ze vervolgens te bestuderen in een teil met water.

Het favoriete speelgoed Skye 6 jaar

3. Spelen met levende dieren

Naast de kleine waterdiertjes, speelt onze kleuter ook enorm graag met andere dieren. Ze vliegt de camper uit, zodra er poezen of honden in de buurt zijn. Of ze nu van medereizigers zijn of van boerderijen waar we verblijven. Ook kan ze uren bij het kippenhok rondhangen in de hoop op een ontsnapte kip, zodat ze haar kan optillen en terugplaatsen. Toen ze een keer de boer mocht helpen met kuikentjes in een andere kist verplaatsen, riep ze met een lach van oor tot oor: “Mama, ik ben dolgelukkig!”

4. Tekenen, kleuren en knutselen

Verder kan Sky uren zoet zijn met tekenen, kleuren en knutselen. We hebben kleurboeken, lege A4 papieren, gekleurd papier en vouwblaadjes mee. Ook hebben we een mooie set gekleurde markeerstiften van Stabilo Boss gekregen, die we veel gebruiken. Daarnaast wordt het knutselkoffertje frequent gebruikt, waarin lapjes stof, restjes vilt, wol, naald en draad zitten. Knutselen doen we met van alles. Ik bewaar de lege wc-rollen, waar spookjes van worden geknutseld, met oude tandenborstels maakt ze een giraffe en op het strand struinen we naar oude netten en schelpen om een gordijntje van te maken.

Het favoriete speelgoed Skye 6 jaar

5. Creatief met loom elastiekjes

Tot slot vindt onze dochter loomen geweldig. Ze maakt eindeloze touwtjes als halster voor haar paardjes. Andere reizigers onderweg worden veelal getrakteerd met een armband en mij zie je ook regelmatig lopen in loomversiering. Op YouTube kijken we how-to’s en dan maken we bijvoorbeeld fruitbedeltjes van loom, zoals banaantjes, aardbeien en druiven. Stiekem vind ik dit zelf ook erg leuk, dus ik doe graag mee. Maar andere keren word ik knettergek.. Dan zitten de kastjes aan de lades geloomd of vind ik óveral gekleurde elastiekjes door de camper…

Lori’s speelgoedtip!

Wat betreft speelgoed heb ik vooral een tip qua minimaliseren en kwaliteit kiezen. Ik ben namelijk anti-speelgoedoverload. Mijn voorkeur gaat uit naar tweedehands speelgoed, speelgoed ruilen of spelen met dingen uit de natuur. Maar ook wij hebben (te) veel speelgoed, het sluipt er gewoon in. Om de speelgoedhoop een beetje in toom te houden, kies ik liever wat duurder speelgoed met kwaliteit, dan kleine rommeltjes. Denk aan houten speelgoed, stevige bouwblokken of Schleich dieren. Dit kan makkelijk nog een ronde mee of verkocht worden. Als mijn kinderen tussendoor iets mogen uitzoeken in de speelgoedwinkel, dan moeten ze ook iets weg(geven) of verkopen. Tot slot probeer ik speelgoed tijdens verjaardagen een beetje in toom te houden door een combinatie cadeau of ook geld te vragen. En tot slot probeer ik te minimaliseren met cadeaus tijdens kerst of Sinterklaas.

Bedankt Lori voor het delen van het favoriete speelgoed van Riff & Skye! Genoeg inspiratie als je op zoek bent naar een cadeau voor een meisje van 6 jaar oud of voor speelgoed wanneer je een lange reis gaat maken!

Ook leuk om te lezen: Het favoriete speelgoed van Robin (6 jaar)

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.