999 Games Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Spellen en Puzzels

EXIT – Kids Raadselplezier in de Jungle | Review

EXIT – Kids Raadselplezier in de Jungle | Review 20 oktober 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

EXIT - Kids Raadselplezier in de Jungle

Heb je ooit gedroomd van het ontdekken van een onbekend eiland vol mysterieuze schatkisten? Dan is EXIT – Kids Raadselplezier in de Jungle het spel voor jou en je kleine ontdekkers! Los de raadsels op en verzamel de schatkisten, lukt het jullie om dit foutloos te doen?

Alles over EXIT – Kids Raadselplezier in de Jungle

EXIT – Kids Raadselplezier in de Jungle is een kindvriendelijke versie van de populaire Exit-serie, waarbij je zes verschillende zoekraadsels moet oplossen om schatkisten te openen. Het beste deel? Je kunt het spel meerdere keren spelen, wat natuurlijk niet bij alle Escape Games het geval is! De raadselkaarten bevatten geen tekst, dus zodra de kids de regels snappen, kunnen ze zelfstandig aan de slag.

Een eiland vol raadsels

Stel je voor: je hebt een onbekend eiland ontdekt en diep in de jungle vind je negen mysterieuze schatkisten. Maar pas op, je bent niet alleen! Een kleurrijke toekan komt aangevlogen en daagt je uit om raadsels op te lossen. Los je ze op, dan mag je een schatkist kiezen!

De inhoud

De kleurrijke toekan en het jungle-thema zie je overal in het spel terug. Van de verpakking (ook een spelonderdeel) tot de speelkaarten, alles is prachtig geïllustreerd! EXIT – Kids Raadselplezier in de Jungle bevat 36 kaarten, met zes verschillende soorten raadsels. Je lost deze één voor één op met behulp van een draaischijf (decoder).

De inhoud

Hoe werkt EXIT – Kids Raadselplezier in de Jungle?

Per spel pak je van alle 6 de themakaarten één kaart om op tafel te leggen. Je gaat aan de slag, soms met de extra spelonderdelen, om de raadsels op te lossen. Elke oplossing bestaat uit 3 dieren die je op de draaischijf onder elkaar plaatst bij het juiste thema. Is de oplossing juist, dan verschijnt er op de achterkant van de draaischijf een sleutel. Voor elk goed opgelost raadsel krijg je een sleutel, die je op een schatkist naar keuze legt. Aan het einde van het spel onthul je je schatten!

EXIT - Kids

Onze Ervaring

Fenna (9), een echte Escape Room-fan, was meteen verkocht toen ze dit spel zag. Het is eenvoudig te begrijpen en snel te spelen. Omdat het spel herspeelbaar is, speelde Fenna heel enthousiast twee rondes achter elkaar. Hoewel het voor haar wat aan de makkelijke kant is, blijft ze het toch spelen. De uitdaging is erg leuk! Het spel is eenvoudig opgezet en bevat prachtige illustraties. Wat mij betreft een aanrader voor kinderen t/m 8 jaar oud!

EXIT - Kids Raadselplezier in de Jungle

Dus, zet je avonturiershoed op en duik in de jungle van raadsels en schatten. EXIT – Kids Raadselplezier in de Jungle is een leuke uitdaging en ideaal voor op het verlanglijstje in de decembermaand!

Ook leuk om te lezen: Ontdek het boek Escape game Lupin

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.