Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Het Wereldgeschiedenis quizboek | Test jouw kennis!

Het Wereldgeschiedenis quizboek | Test jouw kennis! 19 oktober 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Het Wereldgeschiedenis quizboek

Wie was de zeventiende-eeuwse Franse koning die de bijnaam de Zonnekoning had? Welk gebied aan de Middellandse zee won Brittannië van Spanje in 1704? En hoe heten de middeleeuwse handelsroutes over land tussen China en het Westen? Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en wil je jouw kennis testen? Dat kan met het Het Wereldgeschiedenis quizboek.

Het Wereldgeschiedenis quizboek

In dit boek vind je maar liefst 1000 vragen en antwoorden om jouw kennis te testen. Het boek beslaat zo’n 5500 jaar wereldgeschiedenis. Het is verdeeld in periodes en neemt je zo door de geschiedenis heen. Je begint bij de eerste beschavingen. En komt langs de eeuwenoude dynastieën in China, het Byzantijnse rijk, de opkomst van het Ottomaanse rijk, de Gouden Eeuw en de renaissance. Er staan allerlei soorten vragen in; meerkeuze, waar of niet waar, open vragen, enzovoort. Bij sommige vragen krijg je een foto als hulpmiddel of een hint. Bij deze vraag bijvoorbeeld: “Welk gebied aan de Middellandse zee won Brittannië van Spanje in 1704?” is de hint: er leven apen! Deze wist ik toevallig, dus ik zal één vraag voor jullie spoilen. Het antwoord is: Gibraltar.

Wat vinden wij van het boek?

Ik ben gek op quizzen, spelletjes en noem maar op. Ik heb ook allemaal puzzelboeken en pubquiz-boeken. Dus dit boek past precies in mijn straatje. Het Wereldgeschiedenis quizboek is afwisselend, zowel qua type vraag, maar ook qua moeilijkheid. Op sommige vragen wist ik wel meteen het antwoord, bij sommige na goed nadenken. En sommigen waren gewoon echt te moeilijk voor me. Het is een leuk afwisselend boek. Leuk om bijvoorbeeld in de lunchpauze met een groepje te doen of om je eigen pubquiz mee te maken voor bij een verjaardag!

Meer lezen en puzzelen? Lees onze review van het Woordgraptogramboek.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.