Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Op puzzelavontuur met de Exit: Adventskalender | Review

Op puzzelavontuur met de Exit: Adventskalender | Review 16 november 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Exit Adventskalender De jacht op het gouden boek

Heb je ooit gedroomd van een kerstavontuur waarin jij de held bent? Wel, de Exit: Adventskalender: De jacht op het gouden boek biedt je precies dat! Dit unieke spel van 999 Games, in de uitvoering van een adventskalender laat je elke dag lekker puzzelen. Dus mocht jij hem nog kunnen bemachtigen, dan zou ik dat zeker aanraden! In dit blog lees je waarom!

Alles over de Exit: Adventskalender

Stel je voor: het gouden boek van de kerstman is verdwenen! Dit boek, dat alle kerstwensen bevat, is essentieel voor een vrolijke kerst. Jij en je team worden meegenomen naar een afgelegen bergdorp om het mysterie te ontrafelen. Maar pas op, dit is geen gewoon dorp. Er hangt een geheimzinnige sfeer en elke stap die je zet, brengt nieuwe verrassingen.

Exit Adventskalender De jacht op het gouden boek

Hoe werkt de adventskalender?

Exit: Adventskalender De jacht op het gouden boek is een meeslepende ervaring. Het spel bestaat uit 24 deurtjes, één voor elke dag in aanloop naar Kerstmis. Achter elk deurtje vind je een puzzel die je moet oplossen om verder te komen in het verhaal. De puzzels zijn uitdagend en divers, variërend van logische raadsels tot cryptische codes. Elke oplossing brengt je een stap dichter bij het vinden van de dief en het gouden boek.

Speleigenschappen

  • Aantal Spelers: 1-4, perfect voor zowel individuele spelers als kleine groepen.
  • Speelduur: Ongeveer 45 minuten, ideaal voor het aftellen naar kerstmis.
  • Leeftijd: Geschikt voor spelers vanaf 10 jaar.
  • Complexiteit: Gemiddeld, wat zorgt voor een uitdagend, maar toegankelijk spel voor velen.
  • Speelwijze: Coöperatief, wat teamwork en communicatie bevordert.

De inhoud

De adventskalender zit in een grote doos die uiteraard bestaat uit 24 vakjes. Daarnaast ontvang je nog de spelregels, een verhaalblok en de decoder die je nodig hebt voor het oplossen van de puzzels.

De boekjes

Mijn ervaring met de Exit: Adventskalender

Het binnen krijgen van een adventskalender vind ik altijd een feestje, ook in dit geval! Ik heb de Exit: Adventskalender De jacht op het gouden boek hier al een hele tijd liggen en speciaal voor dit artikel alvast vakje 1 geopend. Anders kan ik jullie natuurlijk niet vertellen of het een aanrader is. Maar voordat je een vakje opent moet je wel eerst even de spelregels doorlezen en starten met het verhaalblok. Als je gewoon bij de regels begint wijst dit zich vanzelf.

Exit Adventskalender

Het begint met de decoder in elkaar zetten (zie rechtsboven op de foto) en de inleiding van het verhaal lezen. Daarna is het tijd om vakje 1 op de kalender te openen. Dit is het enigste vakje dat is genummerd, dus het is vanaf nu echt puzzelen geblazen!

Het eerste vakje

Met de onderdelen uit het eerste vakje ga je puzzelen. En eerlijk is eerlijk, ik vond het meteen een hele leuke puzzel waarbij je even goed moet nadenken en verder moet kijken. Dus mijn verwachtingen zijn hoog voor de overige vakjes.

Tips

Mocht het je nou niet lukken om de puzzel op te lossen dan kan je altijd wat tips gebruiken om verder te komen. Zelfs de oplossing is te vinden in het boekje, maar het is natuurlijk veel leuker als je zelf alles kan uitvogelen!

Tijdens het oplossen van de Exit: Adventskalender De jacht op het gouden boek ga je schrijven, vouwen en zelfs onderdelen afscheuren. Dit maakt het spel wel maar één keer speelbaar, maar goed voor andere adventskalenders geldt hetzelfde!

De Exit: Adventskalender: De jacht op het gouden boek is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van puzzelen, kerstverhalen en een beetje mysterie. Het biedt een unieke, coöperatieve spelervaring die je lang zal bijblijven. Dus, verzamel je familie of vrienden en duik samen in dit avontuurlijke kerstverhaal! Of puzzel lekker in je eentje als je dat leuk vindt, dat bevalt mij ook prima!

Ook leuk om te lezen: EXIT – Kids raadselplezier in de jungle

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.