Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Een slijmzoen voor je oma | Ontdek de oceaan

Een slijmzoen voor je oma | Ontdek de oceaan 18 mei 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Een slijmzoen voor je oma

De oceaan zit vol met allerlei bijzondere dieren. Een heleboel daarvan zijn waarschijnlijk nog niet eens ontdekt door wetenschappers. Om meer te leren over de dieren die wel al ontdekt zijn, is het boek Een slijmzoen voor je oma.

Een slijmzoen voor je oma

Een slijmzoen voor je oma is een boek van Matthijs Meeuwsen met illustraties van Paco Vink. En het staat vol met bijzondere wezens uit de zee. Ken jij bijvoorbeeld de klapmuts? Of de blobvis? Wist je dat er zelfs een club was voor het behoud van lelijke dieren? De blobvis is niet de allerknapste namelijk. En kende je de vliegende inktvis al? In het boek staan portretten van 37 zeedieren. Deze worden op informatieve en grappige wijze beschreven. Maar dat niet alleen; het boek geeft ook een boodschap mee. Zo wordt er ook beschreven hoe schadelijk plastic is voor de oceaan en haar bewoners en over dat koraal afsterft door klimaatverandering.

Wat vinden wij van het boek?

Spencer zit altijd vol vragen over van alles en nog wat. Dit soort boeken zijn ideaal voor hem. Je leert er ontzettend veel van en toch is het erg vermakelijk om te lezen. Ik heb het boek zelf ook gelezen. Van de meeste dieren wist ik ook niet dat ze bestonden en ik heb er oprecht veel van opgestoken. Ik vind het knap hoe de schrijver een balans heeft gevonden tussen informatie geven, vermaak en een boodschap meegeven. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een fantastisch boek is. Maar goed, ik ben bijna 40 dus ik ben de doelgroep niet. De vraag is wat 8-jarige Spencer ervan vindt. Hij vond de titel al fantastisch en dat pakte hem eigenlijk al.

Hij vindt het boek erg leuk en steekt er veel van op. Het is ook een goede manier om hem dingen uit te leggen. Wat betekent uitgestorven eigenlijk? En hoe komt er zoveel plastic in de oceaan? Ik hoor hem geregeld zitten te gniffelen als hij het boek leest en daardoor blijft het hem boeien. Hij pakt het er dan ook geregeld bij om ons te onderwijzen over de oceaan.

Meer lezen? Lees hier onze review van de kroko-detectives.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.