Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Dobble Connect: Het verslavende kaartspel voor alle leeftijden

Dobble Connect: Het verslavende kaartspel voor alle leeftijden 20 mei 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Dobble Connect

Ben je op zoek naar een nieuw, snel en spannend kaartspel dat geschikt is voor het hele gezin? Zoek niet verder! Samen met Fenna (8) heb ik Dobble Connect getest en we zijn beide heel enthousiast over dit verslavende spel. Dobble Connect combineert het plezier van het originele Dobble-spel met een innovatieve twist.

Dobble Connect van Asmodee

Voordat ik je meer vertel over Dobble Connect vertel ik je eerst meer over het originele Dobble-spel! Het originele Dobble-spel is een snelle en uitdagende kaartspel. Elke kaart heeft precies één symbool gemeen met elke andere kaart, en het doel is om het identieke symbool tussen twee willekeurige kaarten te vinden. Elke speler heeft kaarten in zijn hand en kijkt of er een symbool overeenkomt met de kaart op tafel. Is dat het geval, dan benoem je het symbool en mag je je kaart afleggen. Heb je al je kaarten als eerste afgelegd, dan ben je de winnaar van het spel! Het spel Dobble is heel eenvoudig en daardoor al heel lang heel populair. Neem je Dobble met een innovatieve twist? Dan krijg je Dobble Connect.

Dobble Connect

De inhoud

Dobble Connect wordt geleverd in een complete verpakking met een set kleurrijke kaarten waarop diverse symbolen zijn afgebeeld. En dat is eigenlijk ook alles wat je nodig hebt. Natuurlijk zitten de kaarten netjes verpakt. De compacte en draagbare verpakking zorgt ervoor dat je het spel gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

De inhoud

Hoe werkt Dobble Connect?

Dobble Connect bevat Dobble kaarten met gekleurde randen. Elke speler kiest een kleur en pakt alle kaarten met de gekleurde rand. Schud de kaarten en leg ze afgedekt voor je neer. Als iedereen klaar is wordt er een kaart met zwarte rand in het midden van de tafel gelegd. Alle spelers draaien nu de bovenste kaart van de gedekte stapel om en kijken of er symbolen overeen komen met de kaart op tafel.

Dobble Connect

Is dit het geval, dan benoemt de speler het symbool en legt zijn kaart aan de kaart op tafel. Lukt het je om vier kaarten met jouw kleur aan elkaar te leggen, dan win je de ronde! Je mag de kaart met zwarte rand bij je houden. Zijn alle kaarten met zwarte rand gespeeld, dan heeft de speler met de meeste kaarten gewonnen!

Symbolen

Onze ervaring met Dobble Connect

Samen met Fenna (8) heb ik het spel getest. Fenna is al gek op het originele Dobble spel, dus ook in dit geval moest ik eraan geloven. Het bleef niet bij één potje, want het is hartstikke leuk. Snelheid, spanning en tactisch spelen is van belang. Drie eigenschappen die ons heel fanatiek maken. Wij kunnen het dan ook maar op één manier samenvatten:

Dobble Connect is echt een te gek spel waar je altijd veel plezier mee beleeft. Het heeft supermakkelijke regels en je kunt meteen beginnen. Het daagt je uit om snel te kijken en te reageren terwijl je zo snel mogelijk op zoek gaat naar dezelfde plaatjes. Of je nu speelt met vrienden, familie of collega’s, het wordt gegarandeerd een gezellige strijd vol interactie. En weet je wat het beste is? Het maakt niet uit hoe oud je bent, want iedereen kan meedoen! Het spel is geschikt voor 5 solo spelers of je kan het in teams spelen.

Dobble Connect

Haal Dobble Connect in huis voor spelavonden, feestjes of gewoon voor wat relaxt vermaak. Dit spel geeft je een flinke dosis spanning, strategie en vreugde, en zorgt altijd voor een big smile op je gezicht.

Ook leuk om te lezen: SETUP – Welke tactiek gebruik jij?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.