999 Games Reviews Speelgoed van het Jaar 2019 Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | De Schatzoekers van de Kuala-archipel

Review | De Schatzoekers van de Kuala-archipel 19 september 20197 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

De Schatzoekers van de Kuala-archipel

Zijn jullie al bekend met het principe Adventure By Book? Wij kenden het nog niet, maar onlangs hebben we De Schatzoekers van de Kuala-archipel van 999 Games getest. Onze eerste ervaring met een dergelijk soort spel. We mochten dit spel testen omdat het genomineerd is voor Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 8 & 9 jaar.

De Schatzoekers van de Kuala-archipel

De Schatzoekers van de Kuala-archipel kun je in je eentje spelen of met maximaal 4 mensen. Iedere speler kiest een eigen karakter en daarmee een eigen boekje. Dit is een soort stripboek. Elke cartoon heeft een eigen nummer. Als team (of alleen) ga je dus op stap door het eilandenrijk Kuala. Je doet dit door raadsels op te lossen, geheime doorgangen te vinden en valstrikken te ontwijken. Elk karakter heeft zijn of haar eigen vaardigheden. Elk bijbehorend stripboekje heeft dezelfde opzet en dezelfde plaatjes, maar elk karakter ziet soms aanwijzingen in een plaatje die niemand anders ziet! Werk dus goed samen. Volgens 999 Games is het spel het eerste coƶperatieve avonturenspel in stripvorm. Uniek dus!

De Schatzoekers van de Kuala-archipel
De verschillende karakters

Het spel wordt aangeraden voor kinderen van 7 jaar en ouder. Het is ook erg leuk om als volwassene te spelen overigens. Het is de bedoeling dat je als team (of alleen) op zoek gaat naar verschillende kostbaarheden. Uiteindelijk wordt de score berekend. Hoe oud waren de spelers die speelden? Hoeveel parels en dergelijke hebben zij verzameld? Dit telt allemaal mee voor het eindresultaat!

De Schatzoekers van de Kuala-archipel

Wat vonden wij van het spel?

De Schatzoekers van de Kuala-archipel is uniek in zijn soort. We hebben nog nooit eerder een dergelijk spel gespeeld en daardoor moesten we even wennen. Gelukkig zaten we er al snel helemaal in. We hebben het met z’n drietjes getest en het was echt heel erg leuk! Omdat we allemaal eigen aanwijzingen zagen, moesten we soms alleen ‘op stap’ door het boek, of soms samen. Ook moesten we goed bijhouden wat we al hadden verzameld en wat niet. In het spel heb je een bepaald aantal dagen dat je hebt voordat spel is afgelopen. Daarna maak je de balans op.

De Schatzoekers van de Kuala-archipel

Het spel is duidelijk gericht op iets oudere kinderen. Dit wordt niet alleen duidelijk door de vormgeving van het spel, maar ook door het niveau van de raadsels. Deze zijn niet heel erg ingewikkeld, al vergen ze soms flink wat rekenwerk! Het is een origineel spel en echt heel erg leuk om als gezin te doen. Een aanrader dus! Wij snappen dat dit spel genomineerd is voor Speelgoed van het Jaar.

De Schatzoekers van de Kuala-archipel
Heb jij De Schatzoekers van de Kuala-archipel al eens gespeeld?

De Schatzoekers van de Kuala-archipel

29.95
9

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

8.5/10

Speelplezier

9.5/10

Pros

  • Erg leuk om met je kids te spelen
  • Je bepaalt alles zelf

Cons

  • Als je het meerdere keren speelt, weet je de oplossingen van de raadsels al

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

7 comments

  1. Super leuk! Mijn dametje houdt van raadsel boeken. Ik kende deze nog niet. Hij komt sowieso op haar verlanglijstje voor de feestdagen en verjaardag in december/januari. Maar winnen is natuurlijk altijd goed šŸ˜€

  2. Dit spannende spel zou ik graag spelen met mijn oudste kleinkinderen.
    Graag doe ik mee en volg op Bloglovin.
    Ik heb geen Soc.Media, om privƩredenen, maar hoop mee te mogen loten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.