Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

De meestervervalser | Spannend jeugdboek

De meestervervalser | Spannend jeugdboek 24 februari 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

De meestervervalser

Luuk heeft het boek in één ochtend uitgelezen: De meestervervalser van Annemarie Jongbloed. Volgens hem een aanrader voor kids die van detectives, avontuur en vriendschap houden.

De meestervervalser

Hoofdpersoon Bilal komt uit een arm gezin en daar schaamt hij zich voor. Wanneer zijn schoenen stuk zijn, wil hij niet meer naar school, maar zijn moeder verplicht hem om toch te gaan. Bilal ontmoet het rijke meisje Sterre, dochter van een museumdirecteur. Sterre ziet hoe goed Bilal kan tekenen en moedigt hem aan om mee te doen met een tekenwedstrijd. Maar Bilal tekent zó mooi, echte kunstwerken, dat verkeerde mensen dit opvalt.

Gekke Gerrit

Boef Gekke Gerrit wil dat Bilal kunstwerken gaat vervalsen, zodat hij die voor veel geld kan verkopen. Bilal vindt het een mooie opdracht, maar ziet niet in dat Gekke Gerrit een crimineel is. Wanneer hij dit doorkrijgt en ermee wil stoppen, begint Gekke Gerrit te dreigen. Sterre helpt Bilal om er een eind aan te maken. Gelukkig loopt alles goed af in De meestervervalser.

Wat vond Luuk van De meestervervalser?

“De leukste persoon is natuurlijk Bilal! Hij was cool en kon goed schilderen. Bilal en Sterre zijn goede vrienden en helpen elkaar, echt een mooie vriendschap. In het boek staan geen plaatjes, dat vond ik wel jammer. Zeker in dit boek had ik wel wat dingen willen zien. Het boek is een soort detective, dus als je daarvan houdt, is het een aanrader. Ik geef De meestervervalser een negen.“

De meestervervalser

Meer lezen? Lees hier onze review van de Explorer Academy-reeks.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.