Boeken, School en Vrije tijd

‘De Kinderkoningin’ laat dromen van kinderen uitkomen

‘De Kinderkoningin’ laat dromen van kinderen uitkomen 21 september 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

De Kinderkoningin

Bij kinderboekenuitgeverij Memphis Belle is onlangs het boek De Kinderkoninigin verschenen. In dit boek vervult De Kinderkoningin, een wat oudere chique dame die hoog in de wolken woont, de stoutste dromen van kinderen. Het boek is het debuut van auteur en conceptontwikkelaar Maartje Kamphuis-Wesselsz. Ze heeft dit boek samen geschreven met auteur en schrijfcoach Mireille Geus. De illustraties zijn van Ton de Bree.

De Kinderkoningin

De Kinderkoningin woont in Roze Wolkenland en ze doet wel alsof ze heel chique is, maar dat is ze eigenlijk helemaal niet. Stiekem is ze erg ondeugend en snoept veel te veel. In het boek worden acht kinderwensen vervuld. Bijvoorbeeld de wens van Catootje Knetterkont. Ze heeft genoeg van de windjes die haar vader laat en wil graag dat de Kinderkoningin hem een lesje leert.

De Kinderkoningin

En Dirk wenst dat hij nu wel een keer naar de dierentuin mag, nadat zijn ouders zijn verjaardag al twee keer zijn vergeten! Elise moet van haar moeder altijd alles met haar vriendinnen delen, maar zelf deelt ze haar mooie sieraden en make-up niet met Elise. En Anna’s moeder doet sinds kort mee aan de extreem gezond eten trend, door te koken uit een hip kookboek. Anna vindt het maar niets en vraagt dringend om hulp.Voor al deze kinderen heeft De Kinderkoningin de perfecte oplossing gevonden om ze heel blij te maken, maar ook om de ouders een lesje te leren

Wensenveloppe

In het boek zit een speciale wensenvelop waarmee kinderen een wens aan De Kinderkoningin kunnen doen. Alles mag! Vooral wensen die een ouder nooit goed zal vinden, omdat het te veel rommel, herrie of gedoe oplevert. Voor De Kinderkoningin kan een wens niet gek of stout genoeg zijn!

Auteur Maartje Kamphuis-Wesselsz: “Ik wilde heel graag een grappig boek schrijven waar(groot-)ouders en (klein-)kinderen samen om kunnen lachen, dat herkenbaar en lekker ondeugend is. Ik hoop van harte dat kinderen gekke wensen zullen gaan doen en dat het hun ouders aanspoort om met de wensen (en soms dus ook met de ‘opvoedklachten’) van hun kinderen aan de slag te gaan.”

Over de auteurs

Auteur Maartje Kamphuis-Wesselsz (1977) is op het eiland Texel opgegroeid. Ze woont in Naarden en werkt als formatontwikkelaar en eindredacteur bij een bekende tv-productiemaatschappij in Hilversum. Soms verrast ze haar eigen kinderen met onverwachte cadeautjes of gekke dingen en dit inspireerde haar tot het idee voor dit boek.

De Kinderkoningin

Mireille Geus is co-auteur van De Kinderkoningin. Haar jeugdboeken verschenen in tien landen en werden bekroond met o.a. de Gouden Griffel in 2006. “Ik denk dat De Kinderkoningin echte wondertjes kan verrichten, vooral als de ouders meewerken! Wie wil kinderen nou niet meegeven dat dromen kunnen uitkomen?”

Memphis Belle is kinderboekenuitgever van o.a.: Waar is Wally, Buurman & buurman, Casper en Emma, Ridder Rik en Hennie de Heks.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.