Boeken, School en Vrije tijd Reviews Verlopen winacties

Dagboek van een lastpak | Review

Dagboek van een lastpak | Review 18 november 202211 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Dagboek van een lastpak 5

Lezen, lezen, lezen. Ons zoontje Spencer (7) doet niets liever. Hij verslindt allerlei soorten boeken en vindt het altijd erg tof als we een boek opgestuurd krijgen om te reviewen. Deze keer is dat Dagboek van een Lastpak van Virginy L. Sam. Dit is een van origine Frans boek. In Frankrijk ging het boek al meer dan 600.000 keer over de toonbank. Vandaag lees je onze review!

Dagboek van een lastpak

Dagboek van een Lastpak gaat over Fenna. Zij is niet de beste van de klas. Ze heeft ook best wel een hekel aan kinderen die dat wel zijn. Ze heeft überhaupt aan een heleboel dingen best wel een hekel, zoals haar kamer opruimen. En die rol bevalt haar wel. Zo goed, dat ze in een dagboek bijhoudt hoe je een goeie lastpak kunt worden. Want al die regeltjes zijn toch maar hartstikke saaaaaaaaaaaaaaaai aldus Fenna. Niet met je mond open eten en de kat mag ook al niet in de magnetron. In haar dagboek vind je regels hoe jij ook een echte lastpak kunt worden. Er zit zelfs een inschrijvingsformulier in voor de vereniging van lastpakken. En zo dwaal je door allerlei aantekeningen, tekeningen, verhaaltjes enzovoort van Fenna. Ze vertelt over hele uiteenlopende onderwerpen en geeft zelfs tips hoe je een kat kunt noemen. Je moet het dier vooral een naam geven die niemand anders het geeft, zoals Fietsband, aldus Fenna. Haar kat heeft ze overigens Wimper genoemd.

Wat vindt Spencer van het boek?

Dagboek van een Lastpak is een heerlijk stout en ondeugend boek. Dus Spencer (7) kon er vooral veel om lachen. “Ohhhh mama, kijk nou wat er nu staat.” Hij moest erg lachen om alle verhaaltjes van Fenna. Omdat het boek veel afwisselt in handschriften, lettertypes en veel illustraties heeft, blijft het boeiend om te lezen. Wel staan er voor een 7-jarige soms moeilijke woorden in (vicieuze cirkel, gehypnotiseerd etc), maar desondanks vond hij het een zeer vermakelijk boek. Leuke aanrader voor de feestdagen!

Meer reviews? Lees hier onze review van Tomato, het snelle kaartspel.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

11 comments

  1. Mijn zoon heeft juist leesstimulans nodig. Dit boek met de vele tekeningetjes schrikt hem vast niet zo snel af. Het proberen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.