Spellen en Puzzels

Crimibox – Kruip in de huid van een detective

Crimibox – Kruip in de huid van een detective 21 april 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Crimibox

Zijn jullie ook fan van Wie is de Mol, Flikken Maastricht of Moordvrouw? Dan is de Crimibox echt iets voor jullie! Wij hebben de box inmiddels één keer ontvangen en zijn absoluut fan! Wat ons betreft is de Crimibox te omschrijven als origineel, goed in elkaar gezet, spannend en een toffe uitdaging. Zijn jullie al nieuwsgierig?

De Crimibox? Vertel mij meer!

De Crimibox is een spel, maar geen bordspel! Het is een spel waarbij de grens tussen fictie en realiteit vervaagt. De Crimibox is namelijk een box vol benodigdheden om een moordzaak op te lossen. Kruip in de huid van een echte detective en los een onopgeloste moordzaak op en ontmasker de moordenaar.

Hoe werkt de Crimibox?

Het Crimibox principe werkt als volgt. Je krijgt elke maand een box thuisgestuurd. Per jaar krijg je vier seizoenen voorgeschoteld. Het oplossen van een moord neemt drie maanden in beslag, waarbij je dus in drie maanden toe werkt naar het vinden van de moordenaar.

Crimibox

Wat zit er in de box?

De inhoud van de box is elke maand anders, maar over het algemeen zitten er de volgende zaken in:
  • Het politiedossier: feiten, getuigenissen, telefoongegevens, etc.
  • Bewijsstukken: alles wat er op een plaats delict of bij een huiszoeking is gevonden
  • Merchandising: extra’s waardoor je je een echte detective voelt
Crimibox
De inhoud van de eerste box

Verder krijg je geen handleiding, geen spelregels, helemaal niks! Het is de bedoeling dat je zelf op zoek gaat naar de moordenaar. Dit betekent politieverslagen lezen, online onderzoek uitvoeren, de inhoud van computers bekijken, etc.

Crimibox Office & de Crimibase

Ervaring CrimiboxNatuurlijk sta je er niet helemaal alleen voor. Wanneer je lid wordt van Crimibox krijg je toegang tot Crimibox Office, een gesloten Facebook groep waarbij collega-detectives zijn aangemeld. Loop je even vast in je onderzoek dan kan je altijd terecht bij je collega-detectives. Naast de Crimibox Office krijg je ook toegang tot de Crimibase. Dit is een app op je smartphone waarbij je toegang krijgt tot Floor. Floor helpt je met bepaalde zaken in je onderzoek. Wil je bijvoorbeeld iemand nogmaals ondervragen dan helpt Floor je op weg. Maar Floor maakt het tevens mogelijk om filmmateriaal te bekijken. En weet je het even niet, dan heeft Floor misschien wel een tip waar je weer verder mee kan.

Onze ervaring met de Crimibox

Review-Crimibox

Toen de box binnen kwam had ik al moeite om te wachten met het openen van de box. Oké, ik heb zelfs niet op mijn man gewacht, ik was te nieuwsgierig! Na het openen van de doos trof ik de inhoud van de eerste box en net als in een Escape Room word ik meteen heel enthousiast. Het was nog even wachten geblazen tot ons onderzoek kon beginnen.

We zijn er op zaterdagavond voor gaan zitten en werden meteen meegesleept in het verhaal. De box is heel interactief en voorzien van interessante twists. Het laat je ook niet meer los, wij hebben de eerste box nog niet opgelost en dat zorgt ervoor dat je maar blijft nadenken over een mogelijk vervolg. Welke bewijzen hebben we over het hoofd gezien? We hebben inmiddels het eerste deel opgelost, het is nu afwachten tot we deel twee krijgen toegestuurd!

Wacht niet langer en besteld ook de Crimibox! Kan jij de moordenaar ontmaskeren?

Ook interessant: Escape Room the Game Jumanji

De Crimibox

Vanaf €25 per maand
9.2

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

9.5/10

Pros

  • Origineel
  • Meeslepend
  • Interactief
  • Goed in elkaar gezet
  • Een toffe uitdaging

Cons

  • Verslavend 😉

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.