Crayola Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Crayola Emoji Maker: maak je eigen stempelstiften!

Crayola Emoji Maker: maak je eigen stempelstiften! 2 februari 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Crayola Emoji Maker

Met de Emoji Maker van Crayola maak jij in een aantal simpele stappen je eigen Emoji stempelstiften. En je maakt niet één stift, niet twee, maar wel 16 eigen stempelstiften. Mix, meet en klik de stempelstiften in elkaar. Klinkt ingewikkeld? Dat is het niet!

Crayola Emoji Maker

Schrijf jij graag berichten met Emoji’s? Dat wordt met je eigen stempelstiften nog een stuk leuker. Met deze knutselset van Crayola maak je 16 gepersonaliseerde stiften en je bewaart ze in de bijgeleverde kartonnen bewaardoosjes. En hoe leuk is het dat je de stiften ook nog eens een zelf gekozen naam kunt geven? De set is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

De inhoud

Om de 16 gepersonaliseerde stiften te maken heb je wel het n en ander nodig. In dit pakket zijn de volgende items te vinden: een mengkaart, pincet, stiftvergrendelaar, 3 flesjes inkt (geel, rood en blauw), 16 sets om stiften te maken (omhulsel, labels, vulling, Emoji stempel, dopje en afsluitdopje), 2 bewaardoosjes, maatbeker en houder.

De inhoud
Bewaardoosjes & etiketten

Hoe werkt het?

Om met de Emoji Maker aan de slag te gaan is het aan te raden om het instructieboekje erbij te houden. Je moet diverse stappen doorlopen in de juiste volgorde. Doe je dit met jonge kinderen dan is het zeker handig om even te helpen. Wij hebben de Crayola Emoji Maker getest met Jamie (7 jaar) en hij had wel wat hulp nodig!

Stap 1 – Zet de benodigdheden klaar

Voordat je begint moeten er een aantal benodigdheden worden klaargezet, dit zijn de maatbeker en de stifthouder. Ben je bang om te kliederen (deze kans is aanwezig), dan is het ook aan te raden om er iets onder te leggen. Al is de inkt afwasbaar, dus ook later nog goed weg te halen.

Crayola Emoji Maker - hoe werkt het?

Maak vervolgens ook de eerste stift klaar. Kies hiervoor één van de 16 Emoji’s en klik deze op het omhulsel. Vergeet ook niet alvast de dop op de stift te plaatsen. En plaats de stift in de rode houder.

Stap 2 – Kies de kleur

Met behulp van de mengkaart kan je een kleur kiezen die je wilt maken. Je ziet dan precies hoeveel druppels/ml je in de maatbeker moet druppelen. En welke kleur inkt je daarvoor moet gebruiken.

Kies de kleur

Stap 3 – Doop de vulling in de inkt

In de doos van de Crayola Emoji Maker zit een klein ‘tangetje’ daarmee kan je de vulling in de inkt dopen. Doe dit niet te snel zodat de inkt goed opgenomen kan worden.

Crayola Emoji Maker
De vulling

Stap 4 – Plaats de vulling in de stift

Het is nu tijd om de houder met klaargemaakte stift erbij te pakken. Plaats nu voorzichtig de vulling in de stift.

Crayola Emoji Maker

Stap 5 – Plaats de afsluitdop

De volgende stap is heel belangrijk, plaats de afsluitdop! Zo kan de vulling niet uit de stift vallen en kan er ook niet meer gekliederd worden. De houder heeft aan het touwtje nog een soort dekseltje hangen. Dit kan je gebruiken om genoeg kracht uit te oefenen op de afsluitdop. Jamie lukt het nog niet zelf, dus daar hebben we bij geholpen.

Crayola Emoji Maker

Nu is het tijd om even geduld te hebben. De inkt moet in de punt van de stift zakken zodat jij de Emoji stempel kan gaan gebruiken!

Stap 6 – Geef je stift een naam!

Ondertussen kan je wel alvast nadenken over de naam van de stift. Hiervoor zijn de bijgeleverde etiketten. Schrijf een zelfgekozen naam en creëer je eigen persoonlijke stift, gemaakt met de Crayola Emoji Maker.

Plaats het etiket

Stap 7 – Stempelen maar!

Het is tijd om te stempelen! Als het goed is is de inkt gezakt en kan je nu gaan kijken welke kleur je hebt gemaakt. Stempel jouw Emoji op papier of ga aan de slag met het maken van nog meer stiften, aan jou de keuze.

De Emoji Maker van Crayola
Stempelen

Wat vinden wij van de Emoji Maker?

Je eigen stiften maken, het klonk Jamie als muziek in de oren. Zeker toen hij door had dat het geen normale stiften waren maar Emoji stempelstiften. Jamie is fan van de Emoji film dus daar sluit de Crayola Emoji Maker goed bij aan. Bij het openen van de doos dacht hij wel even ‘waar moet ik beginnen’, maar met wat hulp ging hij aan de slag. En hij vond het prachtig.

Review Emoji Maker

Het is natuurlijk ook heel erg leerzaam, want normaal halen kinderen een stift uit de verpakking en gaan ze kleuren. In dit geval zie je het hele proces van het maken van (stempel)stiften.

Crayola Emoji Maker

Ook leuk om te lezen: Silly Scents Sticker Maker van Crayola

Het mengen van de kleuren zorgt er wel voor dat je niet echt felle kleuren stiften creert. Als je niet uitkijkt dan lijken de kleuren ook al snel op elkaar. Maar voor Jamie mocht dat de pret niet drukken. Het leuke is ook dat ze bij Crayola aan het opbergen hebben gedacht. Je maakt heel eenvoudig je eigen opbergdoosje, dat uiteraard ook te bestempelen/kleuren valt.

Wat ons betreft is het een aanrader. Jonge kinderen hebben wellicht nog wat hulp nodig. Je kliedert snel, maar het voordeel is dat alles afwasbaar is. Je maakt met de set maar liefst 16 gepersonaliseerde Emoji stempelstiften en daar ben je wel even zoet mee!

Hebben jullie de Emoji Maker al in huis?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.