Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Colourmazing, tekenen binnen de lijntjes

Colourmazing, tekenen binnen de lijntjes 29 augustus 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Colourmazing

Vroeger kleurden wij nog vooral met potloden, krijtjes en stiften. Was het oefenen geblazen om zo netjes mogelijk binnen de lijntjes te kleuren en deed ik maar al te graag mee aan kleurwedstrijden. Dit zie ik de laatste jaren ook terug bij Jamie en Fenna en dat maakte het extra leuk om Colourmazing van BOTI te mogen testen!

Wat is Colourmazing?

De kans is groot dat je nu denkt Colourmazing, dat ken ik niet. En dat is niet gek, want het is een product dat pas sinds kort verkrijgbaar is! Maar wat is het nou precies? Het heeft alles te maken met binnen de lijntjes kleuren!

De inkt van Colourmazing stopt op wonderbaarlijke wijze op het juiste moment, zodat je niet buiten de lijntjes kleurt. Vind je het lastig om binnen de lijntjes te kleuren dan is dit de oplossing!

Hoe werkt Colourmazing?

Hoe werkt dit nieuwe product van BOTI precies? We vertellen je er graag meer over. Er zijn verschillende varianten maar wij hebben Colourmazing Piraten en Ruimteschip getest!

Colourmazing

De inhoud

Deze Colourmazing set bevat een oefenvel, drie kleurplaten en vier tover-inktpennen. Het zit in een compacte doos dus is gemakkelijk op te bergen.

De inhoud

Hoe begin je?

Om te beginnen kan je het oefenvel gebruiken, dit is het middelste vel op de afbeelding hierboven. Deze figuren staan los, zodat je goed kan oefenen. Jamie en Fenna vonden oefenen onzin en begonnen meteen met een mooie kleurplaat. Om te beginnen pak je een tover-inktpen.

Tover-inktpen

Zoals je op de foto kunt zien is de inkt heel waterachtig! Zou dat de truuk zijn van Colourmazing? De pennen hebben een handige grip, waardoor je ze op de juiste manier kunt vasthouden. De bedoeling is om ze in een hoek van 45 graden boven het papier te houden, zachtjes te drukken en lichtjes te knijpen. Op die manier verdeel je de toverinkt over het papier!

Tekenen met Colourmazing

Gebruik je de juiste hoeveelheid inkt, dan verspreid het netjes tussen de lijntjes! Gebruik je liever meerdere kleuren, dan kan je de kleuren ook in elkaar laten overlopen of mengen (zie hieronder)!

Mengen met kleuren

Wat vinden wij van Colourmazing?

Jamie en Fenna waren aangenaam verrast! Dit is wel heel eenvoudig tussen de lijntjes kleuren riep Jamie. Totdat ze tot de conclusie kwamen dat teveel inkt niet meer binnen de lijntjes bleef. Toen moesten ze even beter hun best doen. Het kleuren mengen zorgde ook weer voor een extra uitdaging, welke kleuren kunnen er allemaal gemaakt worden? We kunnen hier in huis tot de conclusie komen dat de kinderen het erg leuk vinden.

Colourmazing

Ook leuk om te lezen: Tekenen met water

Ze vonden het wel erg jammer dat er alleen een oefenvel en drie kleurplaten in de verpakking zaten. Maar dat is uiteindelijk op te lossen door een andere Colourmazing aan te schaffen, want er zijn verschillende varianten beschikbaar!

Het assortiment

Ben je nieuwsgierig geworden naar Colourmazing? Dan is het leuk om de verschillende sets eens te bekijken. Wij hebben de Piraten en Ruimteschip set getest, maar je hebt ook de volgende sets:

Klik om de namen om de sets te bekijken! Naast de normale sets, dus ook travel- en 3D-sets!

Leestip: Colourmazing | Prachtig gekleurde magische wezens

Hebben jullie Colourmazing al geprobeerd of gaan jullie het proberen?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.