Favoriete speelgoed Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar

Het favoriete speelgoed van Mees (7 maanden)

Het favoriete speelgoed van Mees (7 maanden) 13 juni 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Favoriete speelgoed Mees 7 maanden

Ben je op zoek naar een cadeau voor een baby? Dan helpt het favoriete speelgoed van Mees je misschien wel verder! Vandaag vertelt Femke over het favoriete speelgoed van haar zoontje Mees!

Het favoriete speelgoed van Mees

Ik ben Femke: moeder van Mees, pedagoog, doula en de eigenaresse van de blog Online opvoeden. Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Vandaag vertel ik meer over het favoriete speelgoed van mijn zoontje Mees van 7 maanden.

1. De babygym

Little Dutch Babygym

De babygym was eigenlijk het eerste speelgoed waar Mees écht mee speelde. We hebben een mooie handgemaakte babygym van hout met figuurtjes eraan van vilt. Mees vond de babygym al leuk vanaf een maand of 3. Toen speelde hij hier nog niet zo actief mee, maar vond hij het prachtig als wij tegen de figuurtjes aan sloegen. Rond een maand of 4 kon hij met zijn vingertoppen zelf de figuurtjes in beweging brengen en inmiddels slingert hij de figuurtjes enthousiast heen en weer en ben ik soms bijna bang dat hij ze kapot trekt.

2. Oball

Oball

Nog zo’n item wat al heel snel leuk was. De oball is een bal die zich onderscheidt doordat hij zo eenvoudig vast te pakken is. Er zitten namelijk heel veel ‘gaten’ in de bal. Eigenlijk bestaat de bal meer uit gaten dan uit plastic. Ook is de bal erg licht, kleurrijk en zit er een rammeltje in. De oball heeft hier al voor uren speelplezier gezorgd en datzelfde hoor ik van de moeders om mij heen. Dus ben je op zoek naar een cadeau voor een baby, bekijk dan de oball eens.

3. Tuimelaar

Tuimelaar Sophie de Giraf

Met Sinterklaas kreeg Mees een tuimelaar van Sophie de Giraf. Als je de tuimelaar zachtjes opzij duwt hoor je een leuk geluidje en natuurlijk valt de tuimelaar nooit om. Een paar maanden geleden tikte Mees de tuimelaar af en toe per ongeluk aan met zijn handjes of zijn voetjes waarna hij erg onder de indruk was van het geluid. Inmiddels slaat Mees er enthousiast tegenaan om zoveel mogelijk ‘herrie’ te produceren.

4. Stapelpiramide

Cadeau voor een baby

Wij hebben een hele mooie houten stapelpiramide van de Hema. Hoewel het Mees nog niet lukt om de ringen om het stokje te schuiven, kan hij de piramide wel uit elkaar halen en lekker gooien met de ringen. Hij vindt de stapelpiramide leuk sinds hij ongeveer 6 maanden oud is. De houten stapelpiramide op de afbeelding hiernaast is van Little Dutch.

5. Bijtringen

Cadeau voor een baby

Ook bijtringen mogen niet in dit rijtje ontbreken. We hebben bijtringen van Done by Deer, van Grimms, van Sophie de Giraf en van de Kruidvat. Allemaal vindt hij ze even leuk. Ik verwacht dat de tandjes van Mees aan het doorkomen zijn waardoor hij het heerlijk vindt om lekker te bijten. De tegendruk die een bijtring geeft, voelt waarschijnlijk fijn aan. Absoluut een handig cadeau voor een baby.

Speelgoedtip van Femke

Mijn tip zou zijn: koop vooral ‘open ended’ speelgoed. Bij open ended speelgoed kan een kind zelf bepalen hoe je ermee speelt. Het beweegt niet uit zichzelf en datzelfde geldt voor het maken van geluid. Zo zijn blokken wél open ended speelgoed, maar een activiteitentablet niet. Open ended speelgoed prikkelt de fantasie en creativiteit, versterkt het probleemoplossend vermogen, zorgt dat kinderen langer geboeid zijn, is ontspannender om mee te spelen en heeft nog heel veel meer voordelen.

Bedankt Femke voor het delen van het favoriete speelgoed van Mees! Een leuke inspiratiebron als je op zoek bent naar een cadeau voor een baby!

Ook leuk om te lezen: Het favoriete speelgoed van Aimy (2 jaar)

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.