Favoriete speelgoed Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar

Het favoriete speelgoed van Daan (3 jaar)

Het favoriete speelgoed van Daan (3 jaar) 1 augustus 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Cadeau jongen 3 jaar

Welk speelgoed koop je voor een jongen van 3 jaar oud? Dat is een lastige vraag, vandaar dat wij jullie vandaag hopen te inspireren. Wil je een cadeau kopen voor een 3-jarige? Wie weet heb je dan iets aan de onderstaande cadeausuggesties! Nadia vertelt over het favoriete speelgoed van haar zoontje Daan.

Cadeau voor een jongen (4 jaar)

Hai! Mijn naam is Nadia, ik ben 31 jaar oud, getrouwd en moeder van een zoontje, genaamd Daan. Daan is 3,5 jaar oud en speelt altijd graag buiten! In het dagelijkse leven werkt mijn man fulltime, werk ik parttime en heb ik daarnaast mijn eigen bedrijfje. Een onderdeel van dat bedrijfje is mijn blog Happinessfromme, een family en lifestyle blog. Hier schrijf ik over allerlei verschillende onderwerpen, maar vaak wel gericht op het gezin. Ik vertel je graag over het favoriete speelgoed van Daan, handige tips voor een cadeau voor een jongen van 3 jaar oud!

1. Grote auto’s!

Cadeau jongen

Daan is een echt buitenspeelkind en is dan ook dolblij als we naar de camping gaan als het mooi weer is. We staan bij een groot volleybal veld, dat voornamelijk als zandbak voor de kleine kinderen gebruikt wordt. Daan heeft van zijn zakgeld een aantal grote auto’s gekocht, waarmee hij heerlijk in het zand kan spelen. Ook heeft hij een graafmachine waar hij zelf op kan zitten en zo kan graven. Als het aan hem ligt staat er straks een hele verzameling in de tuin en moeten we er een schuur voor bouwen!

2. Klussen!

Speelgoedgereedschap

Klussen is natuurlijk geen speelgoed, maar alles wat ermee te maken heeft wel! Daan heeft veel gereedschappen en alles wat je verder nodig hebt om te klussen. Toch blijft het echte gereedschap van papa interessanter! Dat snap ik ook helemaal, maar erg veilig is dat natuurlijk niet. Hij moet het dus nog maar een tijdje met zijn speelgoed doen, al krijgt hij wel vaak restjes hout en stenen om lekker mee te spelen.

3. Clics

Cadeau jongen 3 jaar

De laatste tijd hebben we Clics ontdekt en het is echt super leuk spul. Volgens mij is het voor iets oudere kinderen, maar Daan kan zich er prima mee vermaken! Hij bouwt huizen, treinen, auto’s en enge monsters. Het meest ideale is dat het gewoon niet kapot te krijgen is en makkelijk schoon te maken is. Ook ideaal om mee naar buiten te nemen dus.

4. Wegen en sporen bouwen

Toet Toet auto's

Wat ook erg in de smaak valt is het bouwen van wegen en sporen. Hiervoor gebruikt hij de Toet Toet auto’s met diverse uitbreidingen en zijn houten treinspoor. Dat houten spoor heb ik bij de Lidl weg in de afgelopen jaren en het is echt een aanrader! Ik vind het leuk om te zien hoe creatief hij is in het bouwen van een circuit. Als het even niet lukt wordt hij boos, maar vindt wel weer een oplossing. De Toet Toet auto’s zijn ook nog eens grappig door alle muziekjes en uitspraken.

5. Buitenspeelgoed

Op de grootste favoriet aan buitenspeelgoed kom ik straks terug, maar nu eerst een kleine greep uit andere dingen die favoriet zijn. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen als de step, de fiets en een trap tractor. We hebben een grote tuin en dat is maar goed ook! Verder speelt hij graag in de zandbak en op de schommel. Aan de schommel hebben we zo’n schommelnest gehangen en dat is zo ideaal! Dan heeft hij nog een glijbaan en een watertafel. In de zomer zetten we een badje onder de glijbaan zodat het een waterglijbaan wordt. Ik denk dat dit favoriet is, omdat er geen regels aan het speelgoed zitten, hij kan zelf bedenken wat hij er mee wil doen.

Cadeau jongen 3 jaar

Maar dan HET cadeau voor een jongen van 3 jaar, dat is absoluut de trampoline in de tuin! Het is een exemplaar van 2,5 meter met veiligheidsnet, wat ook wel nodig is. Ik moet er niet aan denken dat hij er af valt. Soms gooit hij er ballen bij in en speelt er dan tikkertje mee, heerlijk die vindingrijkheid!

Speelgoedtip van Nadia

Waar je wat bij betreft vooral op moet letten als je speelgoed koopt is dat het niet te snel kapot gaat en het bij je kind past. Ik kan wel knutselspullen kopen, maar hij vindt het vaak maar even leuk! Dan kies ik liever voor iets waar hij mee kan bouwen. Qua speelgoed heb ik niet vaak koopjes, soms zie ik bij Bol.com wat goedkoops voorbij komen, maar over het algemeen koop ik de dingen die Daan echt leuk vind, of het nu in de actie is of niet.

Bedankt Nadia voor het delen van het favoriete speelgoed van Daan! Een leuke inspiratiebron als je op zoek bent naar een cadeau voor een jongen van 5 jaar oud!

Ook leuk om te lezen: Het favoriete speelgoed van Norah (5 jaar) en Jolie (4 jaar)

Hebben jullie nog tips als het gaat om een cadeau voor een jongen van 3 jaar?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.