Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Inspecteur Hoogstraten Diamantbeurs

Review | Inspecteur Hoogstraten Diamantbeurs 31 juli 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Diamantenbeurs Inspecteur Hoogstraten

Heb je altijd al eens in de rol willen kruipen van een politieagent, een detective of een dief? In het spel Inspecteur Hoogstraten Diamantbeurs van White Goblin Games krijg je deze kans! Sterker nog tijdens één potje spelen kan je in al die rollen spelen. Of speel je misschien liever Inspecteur Hoogstraten zelf of een verzekeringsagent? Het kan allemaal!

Inspecteur Hoogstraten Diamantbeurs

Bij het spel Inspecteur Hoogstraten Diamantbeurs draait het om een jaarlijkse diamantbeurs waar kostbare juwelen, sieraden, en horloges tentoongesteld worden! Er worden veel bezoekers verwacht dus er is politie in geschakeld om een oogje in het zeil te houden, want niet iedereen komt met goede bedoelingen! En dat wordt duidelijk wanneer ineens het alarm gaat en Inspecteur Hoogstraten wordt ingeschakeld!

De inhoud

Het spel zit niet in een hele grote doos maar bevat best veel spelonderdelen! Je speelt Inspecteur Hoogstraten Diamantbeurs namelijk met 6 roltegels, 48 speelkaarten, 1 speelbordje, 1 voorwaardetegel, 1 schijfje, 42 blokjes (in zes verschillende kleuren), de spelregels en een scoreblok.

De inhoud

Hoe werkt het?

Om het spel te beginnen leg je het speelbordje en het zwarte schijfje op tafel waar iedereen deze kan zien. Daarnaast plaats je de 6 roltegels waar je de volgende rollen op kunt vinden: dief, inspecteur Hoogstraten, verzekeringsagent, museumdirecteur, politieagent, detectives en bezoeker. Vervolgens verdeel je de kaarten, let hierbij even op met hoeveel spelers je Inspecteur Hoogstraten Diamantbeurs speelt, want het kan zijn dat je kaarten uit het spel moet verwijderen! Vervolgens geef je iedere speler 7 blokjes in 1 kleur en je bent klaar om te beginnen!

De kaarten

Voordat je begint plaats je twee van de blokjes op een rol naar keuze. Alle rollen die op tafel liggen hebben verschillende eigenschappen, waarmee je later in het spel Inspecteur Hoogstraten Diamantbeurs punten kunt scoren. De blokjes geven jouw voorkeur aan en uiteindelijk kan je ook alleen een rol spelen waar jij de meeste blokjes op hebt liggen. Na het leggen van de blokjes komen de kaarten aan bod. De kaarten zijn er in vier kleuren met allemaal een andere buit! De startspeler speelt een kaart naar keuze en de andere spelers volgen. Hierbij zijn er een aantal regels:

  • Je speelt altijd een kaart van dezelfde kleur, tenzij je een 5+ kaart (joker) op handen hebt die je nog niet wilt spelen
  • De speler met de hoogste kaart wint de slag en legt deze gedekt voor zich neer. Deze kaarten mogen wel altijd weer bekeken worden.
  • Bij het spelen van de eerste 3+ kaart mag de deze speler de buit kiezen voor de ronde die wordt gespeeld.
  • Het spelen van een 5+ kaart geeft je de mogelijkheid om de slag van dezelfde kleur te winnen (als de 5+ kaart het hoogste is). Speel je de 5+ kaart in de slag van een andere kleur dan win je altijd.
  • De 7+ kaart zorgt dat er extra blokjes worden geplaatst. De eerste kaart zorgt voor het plaatsen van 3 extra blokjes en de twee kaart zorgt ervoor dat de laatste twee blokjes worden geplaatst. Na het spelen van de tweede 7+ kaart bepaal je ook de rol die je speelt die ronde.
Inspecteur Hoogstraten White Goblin Games

Bij het spelen van de 3+ klaart wordt de buit bepaald. Dit betekent dat die speler kiest voor rood (diamanten), blauw (sieraden), groen (geld) of geel (juwelen). Vanaf nu moet je goed opletten dat de voorwaarden op jouw (bijna) gekozen rol goed aansluiten bij de kaarten die je hebt gewonnen en in de gedekte stapel voor je liggen. Dat klinkt nu je dit leest waarschijnlijk veel ingewikkelder dan je denkt, maar als je het spel eenmaal speelt en de spelregels volgt wijst het zich vanzelf! Na het spelen van alle kaarten worden de punten geteld. De puntentelling vindt plaats aan de hand van de gekozen rol en de kaarten die je hebt liggen. Deze schrijf je op het scoreblok. Dit doe je 6 rondes lang en uiteindelijk tel je de punten op. Klinkt makkelijk? Toch niet! Je mag een rol namelijk niet vaker dan twee keer spelen.

Diamantenbeurs Inspecteur Hoogstraten

Ook leuk om te lezen: Zooloretto van White Goblin Games

Wat vinden wij van Inspecteur Hoogstraten Diamantbeurs?

Het spel Diamantbeurs Inspecteur Hoogstraten ligt hier helemaal in mijn straatje! Series met betrekking tot misdaden vind ik heerlijk om te volgen, dus dit zou ik wel even oplossen! Het was eerst even goed de spelregels doornemen, maar als je eenmaal begint te spelen wijst het spel zich vanzelf! Geen ronde is hetzelfde want je hebt te maken met verschillende rollen die jij en je medespelers gaan spelen. Je kan er op voorhand eigenlijk geen strategie voor bepalen. Je rol verandert, de buit verandert en de te spelen kaarten in je hand veranderen. Dit maken het spel een echte uitdaging en elke ronde weer spannend! Goed opletten en slim nadenken is zeker nodig.

Inspecteur Hoogstraten

Haal je niet voldoende buit binnen als dief of misschien wel teveel buit als bezoekers? Dan krijg je te maken met minpunten en dat is niet de bedoeling! Het spel zorgt er meteen voor dat je helemaal in de juiste sferen komt. Op de rolkaarten staan leuke afbeeldingen en ook de speelkaarten nodigen uit om veel te gaan stelen (of dit te voorkomen!). Diamantenbeurs Inspecteur Hoogstraten is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar oud en het spel duurt ongeveer 60 minuten! Er zijn trouwens meerdere varianten van het spel, zo kan je ook Inspecteur Hoogstraten: Gangstervilla en Inspecteur Hoogstraten: Kruisverhoor spelen.

Hebben jullie Inspecteur Hoogstraten Diamantbeurs al eens gespeeld?

Inspecteur Hoogstraten: Diamantbeurs

€19,99
8.2

Kwaliteit

8.0/10

Prijs

8.5/10

Speelplezier

8.0/10

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.