Favoriete speelgoed

Het favoriete speelgoed van Lilian (2 jaar)

Het favoriete speelgoed van Lilian (2 jaar) 20 juni 20191 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Cadeau 2 jaar favoriete speelgoed

Ben je op zoek naar een cadeau voor een meisje van 2 jaar? Dan helpt het favoriete speelgoed van Lilian je vast verder. Vandaag vertelt Natascha over het favoriete speelgoed van haar dochtertje Lilian!

Het favoriete speelgoed van Lilian

Mijn naam is Natascha en ik ben 38 jaar oud. Ik ben mama van Lilian (bijna 3 jaar) en stiefmama van Ilse (6 jaar). Voor de bevalling was ik docent, maar wegens zware chronische oververmoeidheid sta ik nu helaas niet meer voor de klas. Ik ben dus ‘thuismama’. In die tijd heb ik niet stil gezeten (omdat ik daar gewoon heel slecht in ben) en ben ik begonnen met bloggen op ‘Mama Duizendpoot’. Hier vind je alles over mijn creatieve leven als mama. Ondertussen is mijn blog uitgegroeid tot een blog met webshop. In de webshop verkoop ik naaipatronen voor speelgoed, slaapkamer accessoires en nog veel meer. Veel speelgoed wat hier in huis te vinden is, is dus door mij gemaakt. Maar uiteraard hebben we ook meer dan genoeg speelgoed liggen wat we gewoon hebben gekocht of hebben gekregen. Met liefde delen we de top 5 van het favoriete speelgoed van de kleine meid.

1. DUPLO & LEGO

Lilian is dol op bouwen. Het maakt haar eigenlijk niet zo veel uit of ze nu met DUPLO of met LEGO bouwt. Haar eerste DUPLO kreeg ze toen ze ongeveer een half jaar oud was, maar DUPLO is natuurlijk ook een leuk cadeau voor een kind van 2 jaar. Het was met een half jaar al liefde op het eerste gezicht. Ze had namelijk al vaak gretig naar onze LEGO gekeken wanneer wij aan het bouwen waren. Toe zij eindelijk haar eigen DUPLO eendje had, keek ze nog wel geïnteresseerd naar onze LEGO, maar ze hoefde het niet per se meer te pakken. Ondertussen heeft ze een hele verzameling DUPLO en LEGO.

Duplo - cadeau 2 jaar

Van DUPLO bouwt ze graag huisjes, boerderijen, speeltuinen en zwembaden. Daar kan ze dagen zoet mee zijn (want oh wee als we het aan het einde van de dag willen opruimen). Ze bedenkt hele verhalen om haar bouwwerken en de vele poppetjes en dieren beleven de wildste avonturen. Met LEGO heeft ze vooral auto’s en dino’s, want ze is dol op auto’s en dino’s. De dino’s willen dan de auto’s op eten en de mensen gaan dan heel hard weg rennen. De laatste tijd maakt ze van de bestaande dino’s complete nieuwe soorten. Wat heeft ze dan een dikke lol.

Haar Lego dino creatie

2. Boeken

Al vanaf de dag dat ze geboren is, lees ik haar elke dag voor. Op haar slaapkamer heeft ze ondertussen al een hele verzameling waar ze uit kan kiezen voor het slapen gaan. Maar ook beneden hebben we een hele boekenkast voor de meiden. Alles wat op de onderste plank staat, mogen ze zelf lezen en alles wat daar boven staat lezen we voor, maar mogen ze wel zelf pakken. Waar ze niet bij kunnen moeten ze natuurlijk even om vragen.

Haar boekjes - cadeau 2 jaar

Graag zit ze in het hoekje bij de boekenkast te lezen of komt ze met een boekje naar mij toe gehuppeld en vraagt ze of ik die wil voorlezen. Dan gaan we gezellig samen op de bank een boekje lezen. Lilian leest graag over monsters, dino’s en superhelden. Het is een echte stoere meid. Sinds ze een paar weken terug Raveleijn heeft gezien, mag ‘ridders’ ook worden toegevoegd aan de lijst. Haar favoriete boeken van dit moment zijn ‘Plasman’, ‘Het kleurenmonster’, ‘Rupsje Nooitgenoeg’ en ‘Als ik een dinosaurus had’. Boeken zijn absoluut een aanrader als cadeau voor een kind van 2 jaar (en ouder).

3. Tekenspullen

Tekenspullen zijn hier volop aanwezig. Ik ben zelf namelijk best creatief en teken daardoor vaak (al ben ik niet zo goed in tekenen). Ik naai veel en maak daarvoor mijn eigen patronen. Wanneer ik weer eens aan het patroontekenen ben, komt Lilian er ook gezellig bij zitten en tekent zij haar eigen patroon. Ze is mij dan op haar manier aan het helpen. Wanneer ik aan het naaien ben, komt ze soms ook gezellig aan de keukentafel zitten en gaat ze lekker tekenen. Ze tekent dan meestal kleurenmonsters. Ik heb haar laten zien hoe ze die makkelijk kan tekenen en sindsdien tekent ze liever kleurenmonsters dan poppetjes en dino’s.

Cadeau 2 jaar favoriete speelgoed

Het liefst tekent ze met de stiften van Stabilo, omdat die mooie kleuren hebben en zo handig vast zitten aan een koordje (en je dus de dop niet kwijt raakt). Het nadeel is dat ze daarna dan ook vaak in bad moet omdat haar handen er helemaal onder zitten en je dit er niet heel makkelijk af kunt boenen…maar na een badje is alles op magischer wijze verdwenen.

4. Speelhuisje

Wanneer het ook maar een beetje mooi weer is, is Lilian graag buiten aan het spelen. Toen we vorig jaar onze schutting ineens op de grond zagen liggen na een hevige storm, hebben we de planken gebruikt voor het maken van een speelhuisje. Het is een huisje geworden van 2 verdiepingen. Op de begane grond zit een zandbak met daarnaast een modderkeuken. Halverwege zit een veranda die aansluit op ons verhoogd terras. De veranda heeft een trap naar boven die leidt naar de bovenverdieping. Hier bevindt zich een kamer met kussens waar ze relax op kunnen liggen onder een schuine dak, zodat ze geen last hebben van de zon of eventuele spatjes regen.

Het speelhuisje

Vanuit deze kamer kunnen ze doorlopen naar het balkon waar ze via de glijbaan weer naar beneden kunnen. Niet alleen Lilian speelt graag in het huisje, maar ook haar zus, vriendjes, vriendinnetjes, neefjes en nichtjes spelen er graag in. Iedereen kan er heerlijk in spelen zonder dat we er last van hebben, doordat hij in een hoekje van het huis staat…ongeveer in het midden van de zijkant van de tuin. Zij hebben de ruimte, wij hebben de ruimte en we kunnen elkaar allemaal goed zien…zelfs wanneer wij in huis zijn. Zalig! Wil je buitenspelen stimuleren, een speelhuis is een top cadeau voor kinderen vanaf 2 jaar.

5. Tablet

Soms heeft Lilian last van een vol hoofd. Er gaan dan zo veel gedachten door haar hoofd, dat ze zich er geen raad meer mee weet. Dan pakt ze lekker haar tablet en gaat ze heerlijk spelletjes doen of relax filmpjes kijken op ‘Kidstube’. Je ziet haar dan helemaal tot rust komen. Wanneer ze de rust gevonden heeft, legt ze haar tablet weer weg en gaat ze lekker spelen…en een enkele keer valt ze er zelfs bij in slaap, maar dan was ze ook wel heel erg moe van al het spelen.

Speelgoedtip van Natascha

Ondanks dat we lang niet zo vaak een spelletje spelen als dat we dat zouden willen, zijn we wel dol op spelletjes. Wij hebben dan ook een salontafel gemaakt van twee HOL opbergtafels van Ikea. Deze kisten staan naast elkaar, zodat ze een groot vierkant vormen. Omdat de ‘kist’ gaatjes heeft, hebben we er een groot blad op gemaakt die over de beide kisten valt en hebben we de zijkanten aan de binnenkant met plexiglas bekleed. Waarom we dat hebben gedaan? Omdat we nu niet alleen een mooi salontafel hebben, maar ook een prachtige plek hebben voor het opbergen van alle spelletjes.

Onze salontafel vol met spelletjes

En de salontafel is een perfecte tafel om de spelletjes aan te spelen. Ik ben echt verliefd op onze salontafel en mijn tip is dan ook om in je huis een prachtige grote functionele tafel te hebben waar je goed spelletjes aan kunt spelen.

Bedankt Natascha voor het delen van het favoriete speelgoed van Lilian! Een leuke inspiratiebron als je op zoek bent naar een cadeau voor een meisje van 2 (bijna 3) jaar oud!

Ook leuk om te lezen: Het favoriete speelgoed van Aimy (2 jaar)

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.