Informatief & Tips

Morgen is het Buitenspeeldag!

Morgen is het Buitenspeeldag! 12 juni 20182 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Je leest op Alles Over Speelgoed altijd speelgoed gerelateerde artikelen. Speelgoed voor binnen, maar natuurlijk ook speelgoed voor buiten. En het buitenspeelgoed mag uit de kast worden getrokken want morgen, 13 juni 2018, is het Buitenspeeldag! Nickelodeon en Jantje Beton organiseren voor het elfde jaar op rij de Buitenspeeldag. Een dag waarop het plezier en belang van buitenspelen centraal staat in heel Nederland!

Wat is er te doen op Buitenspeeldag?

Door heel Nederland worden er meer dan 1.150 buitenspeelactiviteiten georganiseerd door heel veel vrijwilligers. Deze vrijwilligers zorgen ervoor dat er dit jaar een recordaantal van meer dan 115.000 kinderen gaan buitenspelen. De televisiezenders Nickelodeon en Nick Jr. gaan woensdag 13 juni 2018 van 13:00 tot 17:00 uur zwart om kinderen te motiveren deel te nemen aan de activiteiten die worden georganiseerd. Op de website www.buitenspeeldag.nl kan je zien welke activiteiten er bij jou in de buurt worden georganiseerd!

Buitenspelen Buitenspeeldag

Hoofdevenement in Amsterdam Noord

Overal in Nederland kan je meedoen aan de activiteiten die worden georganiseerd, maar het hoofdevenement wordt georganiseerd in Amsterdam Noord. Nickelodeon organiseert samen met Stichting NDSM het hoofdevenement. Van 13:00 tot 17:00 uur zullen er diverse activiteiten en spellen plaatsvinden die aansluiten bij de thema’s van de dag: spelen, plezier en bewegen. Kinderen kunnen meedoen aan een bootcamp challenge en er zijn activiteiten van o.a. Regal Academy, de Reddingsbrigade en Veilig Verkeer Nederland. Coolbear zorgt voor limonade en je kunt uiteraard op de foto met je favoriete Nickelodeon en Nick Jr. karakters, zoals de pups van PAW Patrol, Spongebob en de Teenage Mutant Ninja Turtles.

Waarom wordt dit georganiseerd?

Spelen is van groot belang! Uit recent onderzoek van Jantje Beton (April 2018) is gebleken dat 1 miljoen kinderen niet meer dagelijks buitenspelen. Voor kinderen is spelen niet alleen het belangrijkste onderdeel van gezond leven, maar natuurlijk ook het leukste. Daarom zegt Jantje Beton dan ook: Stop nooit met spelen! Al meer dan 50 jaar zet Jantje Beton zich in voor het belang van spelen. Ze creƫren speelplekken en organiseren speelactiviteiten. En televisiezender Nickelodeon is het hier mee eens, daarom gaat elk jaar de televisie op zwart tijdens de Buitenspeeldag.

Spelen jullie kinderen dit jaar ook buiten op Buitenspeeldag?

Ook leuk om te lezen: De leukste buitenspeel spelletjes op een rij!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.