Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Review van het kleurrijke Kinderboek Voor Aap

Review van het kleurrijke Kinderboek Voor Aap 10 juni 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Kinderboek Voor Aap

(Voor)lezen is hier thuis één van de favoriete bezigheden van ons zoontje van 3. We zijn dan ook geregeld op zoek in kringlopen en dergelijke naar leuke boekjes om te lezen. Onlangs ontvingen wij het kinderboek Voor Aap van Mark Janssen en Suzanne Diederen om te reviewen. We hebben het met veel plezier gelezen samen!

Kinderboek Voor Aap

In het kinderboek draait alles om het verjaardagsfeestje van Aap. Tijger is uitgenodigd daarvoor. Tijger besluit om een hele stapel cadeaus mee te nemen voor Aap. Maar onderweg gaat er het één en ander mis helaas. Tijger verliest allemaal cadeautjes. Uiteindelijk komt Tijger veilig aan bij het feestje van Aap, maar helaas dus zonder cadeautjes. Gelukkig vindt Aap het veel belangrijker dat Tijger er zelf is en geeft hij weinig om de cadeautjes. Eind goed al goed, zoals het een goed kinderboek betaamd uiteraard 😉

Het boek is geschreven door Mark Janssen. Sinds zijn eerste kinderboek in 1991 werkte hij al aan meer dan 500 kinder- en prentenboeken. In 2016 verscheen zijn eigen prentenboek ‘Niets gebeurd’ dat lovende recensies kreeg en in zes landen verkocht werd.
De illustraties zijn van Suzanne Diederen. Zij illustreerde al vele prentenboeken en peuterboeken. Boeken met haar werk zijn vertaald in het Engels, Duits, Zweeds, Deens, Frans, Italiaans, Spaans en Koreaans.

Kinderboek Voor Aap

Ons oordeel

Kinderboek Voor AapIk hou zelf van felle kleuren en dit boek is echt prachtig kleurig en vrolijk. Daardoor valt het gelijk op en zou ik ook in een boekhandel er op af lopen. Ons zoontje was ook gelijk enthousiast toen hij het boek in handen kreeg. Toevallig hadden we de dag voordat we dit boek gingen lezen zelf een kinderfeestje gehad. Spencer vond het wat moeilijk te begrijpen nog dat alleen de jarige een cadeautje kreeg en hij niet. Hij reageerde daardoor gelijk sterk op dit boek, omdat het erg herkenbaar was voor hem. Ook vond hij de tekeningen heel erg mooi. Een mooie toevoeging zijn boekenkast dus!

Het kinderboek Voor Aap is verschenen bij uitgeverij Unieboek – Het Spectrum en kost 9.99.

 

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.