Dagje uit Trends

Buitenspeeldag 2020 – Een historische editie

Buitenspeeldag 2020 – Een historische editie 29 mei 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Buitenspeeldag 2020

Al meer dan 12 jaar wordt er in juni een Buitenspeeldag georganiseerd. En ook in deze unieke periode is er weer een Buitenspeeldag omdat het belangrijk is dat kinderen blijven spelen. Nickelodeon en Jantje Beton organiseren dit jaar op woensdag 10 juni de Buitenspeeldag 2020! Iets anders dan voorgaande jaren, lees je mee?

Buitenspeeldag 2020

Vorig jaar hielpen meer dan 1.000 lokale initiatieven mee om meer dan 100.000 kinderen buiten te laten spelen. De 13e editie belooft door de huidige situatie een historische dag te worden. En iedereen begrijpt vast wel waarom, door de coronocrisis mogen de lokale initiatieven dit jaar helaas niet worden georganiseerd. Hopelijk volgend jaar weer!

Buitenspeeldag 2020
Foto gemaakt door J. Laurant

Dit jaar gaan er volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid dus geen grote speelevenementen plaatsvinden. Nickelodeon en Jantje Beton geven de komende tijd wel extra veel tips op welke manier kinderen alsnog veilig buiten kunnen spelen! Denk hierbij aan touwtjespringen, balspelletjes, een racebaan krijten en nog veel meer.

Tevens kunnen kinderen dit jaar op de website een toffe poster downloaden om de buurt te laten zien dat het tijd is voor Buitenspeeldag 2020! Ga voor de tips en de poster naar www.buitenspeeldag.nl! En zet woensdag 10 juni in de agenda!

Nickelodeon op zwart

Nickelodeon en Jantje Beton bieden dit jaar op hun eigen manier een helpende hand bij het invullen van de Buitenspeeldag 2020. Beide partijen voeren campagne en ook dit jaar gaat de Nickelodeon zender op woensdag 10 juni op zwart. Geen televisie dus, maar lekker buitenspelen!

Tip! Lees hier meer over leuke buitenspeelspelletjes!

Ga lekker stoepranden, maak een waterparcours, bouw een modderput of maak zelf een grote bellenblaas. Het is allemaal niet heel moeilijk, maar wel ontzettend leuk. Het is echt niet moeilijk om je de hele dag buiten te vermaken. Succes!

Gaan jullie kinderen ook lekker buitenspelen op Buitenspeeldag 2020?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.