999 Games Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Bordspel My City | Bouw jouw eigen stad

Bordspel My City | Bouw jouw eigen stad 15 januari 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

My City

Bij het spel My City van 999 Games is de bedoeling dat iedere speler zijn of haar eigen stad gaat bouwen. Dit doe je op jouw eigen bord. En daar mag je op tekenen en stickers plakken! Dit zogenoemde legacyspel mochten wij testen en het is werkelijk fantastisch! Lees je onze review?

Legacy

Zoals gezegd heeft iedere speler in My City een eigen stad. Je kunt het spel met twee tot vier spelers spelen. Het speelbord bestaat uit verschillende vakjes. Hier staan bijvoorbeeld rotsen of bomen op. Sommige zijn leeg. Je gaat allemaal een verhaal spelen. En hier komt het legacy-onderdeel om de hoek kijken. Wat er in een potje van het spel gebeurt, heeft invloed op het volgende potje. De vorderingen in het spel en het verhaal zorgen ook dat de spelregels veranderen.

My City

Ook verander je onherroepelijk het speelmateriaal bij dit soort spellen. Bij My City komt dat erop neer dat je na rondes stickers mag plakken op jouw bord en het aantal punten in mag kleuren met een pen of potlood. Het is dus eigenlijk de bedoeling om het spel met vaste mensen te spelen omdat je dan zo allemaal jouw eigen spelbord beheert. Wil je meer weten over Legacy spellen? Dan raden we je dit artikel van 999 Games aan.

My City

My City

Terug naar My City. Daarin speel je zoals gezegd een verhaal. Deze bestaat uit maar liefst 24 spellen, verdeeld in 8 hoofdstukken van elk 3 spellen. Hierop ga je bouwen. Elke speler krijgt zijn eigen set gebouwen: rode, gele en blauwe. Deze hebben allemaal Tetris-achtige vormen. Het is dan ook passen en meten hoe je de gebouwen op jouw bord plaatst. In welke volgorde je dat moet doen, is aan de hand van de gebouwenkaarten die omgedraaid worden. Staat daar een rood langwerpig gebouw op? Dan moeten alle spelers die plaatsen. Je mag ook passen, maar dat kost je wel een punt.

My City

Het begint makkelijk met simpele spelregels. In het begin kun je gewoon alle kleuren door elkaar leggen. Bomen zijn punten waard, dus die moet je proberen vrij te houden, maar rotsen zijn minpunten. Probeer die dus te bebouwen. Maar al snel komen er meer spelregels bij. Zo wordt ieder spel dus ingewikkelder. Zo krijg je bijvoorbeeld ook waterputten. Daar kun je ook weer punten mee verdienen. En is het op een gegeven moment de bedoeling om wel alle gebouwen van dezelfde kleur bij elkaar te bouwen. Enzovoort. De spelregels van het eerste spelletje blijven gehanteerd, maar het spel ontwikkelt zich dus naarmate de hoofdstukken vorderen.

My City

Na ieder spel worden de punten verdeeld. Een spelletje duurt gemiddeld een half uur. Uiteindelijk – met alle hoofdstukken – ben je dus zo’n twaalf uur bezig met het hele verhaal.

‘Eeuwig’ bordspel

Heb je het hele verhaal al uitgespeeld? Of wil je het ook eens met andere mensen spelen? Draai het bord dan om. Op de achterkant staat namelijk een ‘eeuwig’ spel. Dit kan altijd worden gespeeld met wie je maar wilt. Dit speelbord biedt een alternatieve opstelling voor herhaalbaar spelen.

My City

Wat vonden wij van het spel?

My City is werkelijk fantastisch. Voor ons was dit het eerste legacyspel, maar dit smaakt zeker naar meer. Het is ontzettend leuk om een terugkerend spel te hebben dat je helemaal eigen hebt gemaakt. Toch blijft het uitdagend omdat er steeds meer regels – en daarmee meer opties – bijkomen. Het puzzelen met de gebouwen is erg leuk en ook merk je dat naarmate de spellen vorderen, iedere speler zijn of haar eigen tactiek begint te ontwikkelen.

My City

Voor een adviesprijs van 29,99 is het wat ons betreft dat geld meer dan waard. Het spelmateriaal is van goede kwaliteit en je hebt echt uren plezier van het spel. En het is dus niet zo dat je het daarna weg moet gooien, zoals met een escapespel bijvoorbeeld. Je kunt het gewoon omdraaien en de achterkant blijven spelen!

My City is een absolute aanrader!

Meer 999 Games? Ben je ook al zo’n fan van Wingspan?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.