Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Bongo Tongo | Wees de beste holbewoner

Bongo Tongo | Wees de beste holbewoner 6 mei 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Bongo Tongo

Onlangs liepen wij in Italië in een speelgoedwinkel zomaar tegen een leuk spel aan: Bongo Tongo. Een kort en simpel kaartspel waarbij jij de beste holbewoner moet zijn. Lees onze review!

Bongo Tongo

Bongo Tongo is geschikt voor twee tot zes spelers en voor iedereen van zes jaar en ouder. Een spelletje duurt ongeveer een kwartier. De spelregels zijn heel simpel en makkelijk uit te leggen en te begrijpen. Het is de bedoeling dat jouw holbewoner het beste voor de dag komt. En wat heeft een holbewoner nodig? Voedsel, onderdak en kleding. Dit doe je door grondstoffen te verzamelen. Daarmee kun je wat maken en wie als eerste alles heeft gemaakt die wint!

Iedere speler begint met vier kaarten op hand. Dit kunnen grondstoffen zijn maar ook aanvalkaarten. Daarover straks meer. Je kunt grondstoffen weggooien en nieuwe pakken. Je moet altijd vier kaarten op hand hebben. Daarna kun je twee dingen doen; of je maakt wat, of je valt jouw tegenstander aan. Dit kan door één van zijn bouwwerken te stelen of door zijn vuur te blussen. Heb je bijvoorbeeld hout en vuur dan kun je een kampvuur maken. In de volgende beurt zou je met een vis erbij voedsel kunnen maken. De aanvalkaarten zijn een regenwolk (om het vuur van een tegenstander te blussen) of een holbewoner die aanvalt en iets komt jatten. Overigens als jij ook zo’n kaart hebt kun je die aanval tegenhouden.

Wat vinden wij van het spel?

Wij houden van korte kaartspellen en voor ons is Bongo Tongo dus perfect! Het zijn simpele regels, heel gemakkelijk uit te leggen en het is een leuk en tactisch spelletje. Ook ideaal om met de kinderen te spelen. Het zit in een klein handig doosje en je kunt het dus bijvoorbeeld meenemen op vakantie. De vormgeving is grappig en de kaarten zijn van prima kwaliteit. Wat ons betreft is het een aanrader!

Meer kaartspellen? Lees hier onze review van Brainbox de Wereld.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.