Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Bethany en het beest. De terugkeer van het beest

Bethany en het beest. De terugkeer van het beest 2 september 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Bethany en het beest

Het derde deel is uit in de serie rondom Bethany en het beest. Dit deel heet De terugkeer van het beest. In dit deel keert het brutale meisje Bethany terug. En het beest? Dat is ook terug nadat het haar in eerdere boeken nog wilde opeten! Lees onze review van dit spannende en leuke boek.

Bethany en het beest. De terugkeer van het beest

Even een korte context van de vorige boeken: Peregrinus Pincet is meer dan 500 jaar oud. En hij wil niets anders dan jong eruit zien. Dankzij het beest kan hij een drankje krijgen om hem jong te houden. Maar daar moet hij wel wat voor doen. Zo wil het beest wel eens proeven hoe een kind smaakt. Peregrinus Pincet gaat naar een weeshuis en duikelt daar Bethany op. Uiteindelijk loopt het natuurlijk anders. Nu in deel drie zit het monster eindelijk veilig achter slot en grendel. Alhoewel, al snel weet het te ontsnappen. En dan is er wat geks aan de hand. Het beest doet opeens goede dingen. Zo spuugt hij cadeautjes uit en zegt hij grappige dingen als ‘peertje-meneertje’. Bethany gelooft er niets van. Is het beest echt goed geworden? Of zit er meer achter?

Wat vindt Spencer van het boek?

Dit is voor Spencer (8) het eerste boek in de serie dat hij leest. Ik was bang dat De terugkeer van het beest misschien lastig te volgen zou zijn zonder het lezen van de eerste twee boeken, maar dat ging eigenlijk zonder problemen. Ook was ik bang dat het boek misschien wat spannend was, maar viel allemaal reuze mee. Het boek is vlot en leuk geschreven en de dynamiek tussen de brutale Bethany en Peregrinus Pincet is leuk en boeiend. Spencer zat geregeld te gniffelen om het boek en heeft het vrij snel uitgelezen. De rebelse Bethany sprak hem aan en het boek was precies spannend genoeg voor hem. En je raadt het al; nu wil hij de eerste twee delen ook lezen. Deze serie is wat ons betreft een aanrader! Wij zijn benieuwd naar de andere delen!

Meer lezen? Lees hier onze review van Grapman. De mop van de Meesterschurk

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.