Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Vier de Dag van de Aarde met BBC Earth: Animals

Vier de Dag van de Aarde met BBC Earth: Animals 22 april 20218 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

BBC Earth Animals

Het is vandaag de Dag van de Aarde. Een dag om extra bewust te zijn van al het moois dat de aarde ons te bieden heeft en er meer over te leren. En het educatieve bordspel BBC Earth: Animals is de ideale manier om dit te doen!

BBC Earth: Animals

BBC Earth: Animals is de leukste dierenquiz voor de hele familie! Bekijk samen de mooiste filmpjes, beantwoord de vragen en kom de meest bizarre feiten over dieren te weten. Wist jij bijvoorbeeld dat een pinguïn 2 meter hoog kan springen? En een leeuw minimaal 16 uur per dag slaapt? Via een website bekijk je de mooiste filmpjes en krijg je allerlei leuke vragen. Geef het juiste antwoord, verzamel kaartjes en verplaats je pion over het bord. De speler die na 8 speelrondes op de eerste plaats staat, is de winnaar! Het spel bevat tevens een set fotokaarten, zodat je ook kunt spelen zonder internet. Alle beelden zijn aangeleverd door de BBC, met mooie fragmenten uit veel van hun bekroonde BBC Earth-series en titels. Dit bordspel is geproduceerd met duurzame, FSC-gecertificeerde materialen.

Het spel is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Een spelletje duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt het met 2 tot 4 mensen spelen.

BBC Earth Animals

Dag van de Aarde

De Dag van de Aarde is sinds 1970 vooral in de Verenigde Staten en sommige Spaanstalige landen een populair fenomeen. Vrijwel alle tv-stations daar besteden er aandacht aan. Ieder jaar wordt de periode vanaf 22 april tot eind april mei uitgeroepen tot Week van de Aarde en tot eind mei tot Maand van de Aarde met als hoogtepunt de Dag van de Aarde op 22 april. De activiteiten worden wereldwijd gecoördineerd door de Earth Day Association. De Stichting Dag van de Aarde introduceerde in 2002 de nationale dag voor bezinning en plezier, de Dag van de Aarde op en rond 22 april met activiteiten in Nederland. Een periode van bewustwording, dankbaarheid en vooral het genieten van wat de schoonheid en alles wat de Aarde voortbrengt. Het accent ligt daarbij op positivisme. Lees meer op de website van de Dag van de Aarde.

BBC Earth Animals

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

8 comments

  1. Ik ben de spelletjes oma bij ons thuis.
    De kleinkinderen zijn dol op spelletjes . Dit spel Animals van de BBC lijkt mij ontzettend leuk.
    Ik heb om privéredenen geen Social Media meer, maar volg wel bloglovin.
    Heel graag zou ik ondanks dat mee willen loten.

  2. Mijn buurjongen is helemaal voor de dieren geld inzamelen voor de koala’s vorig jaar met de branden in Australië overal vogelveer egel huisjes etc etc. Van zijn eigen spaargeld is hij ranger bij wwf en hij is net 10 geworden zou hem graag dit spel Kado doen om hem te blijven stimuleren om zich voor de dieren in te zetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.