Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Cooking Star Restaurant voor de Nintendo Switch | Review

Cooking Star Restaurant voor de Nintendo Switch | Review 21 april 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Cooking Star Restaurant voor de Nintendo Switch

Heb je altijd al je eigen droomrestaurant willen openen? Het kan in het spel My Universe Cooking Star Restaurant voor de Nintendo Switch! Beheer je eigen restaurant en bereidt de lekkerste gerechten. Je leert alles over gastvrijheid en krijgt de kans om met de beste chef-koks ter wereld te werken. Lees je mee?

Open je eigen Cooking Star Restaurant

Het spel Cooking Star Restaurant voor de Nintendo Switch is één van de vele spellen van My Universe. Dit keer draait het om je eigen restaurant en alles wat daar bij komt kijken. Van gasten ontvangen en bedienen tot het koken van de bestelde gerechten, je doet het allemaal zelf!

Het spel start met het kiezen van een personage, maak een keuze uit het geslacht en de huidskleur. Open vervolgens je eigen restaurant waar je uiteraard zelf een naam voor mag bedenken! Ben je klaar om te beginnen? Na een korte uitleg leer je de basisregels in het spel kennen. Je ziet de naam van jouw restaurant op de voorgevel en je gaat naar binnen om kennis te maken met je eerste chef-kok!

Kies een personage

Serveer je eerste bestelling

Na de kennismaking met chef-kok Michael is het tijd om het eerste gerecht te maken. Je begint met een heerlijk broodje hamburger. Stap voor stap zie je wat je moet doen om dit gerecht tot een succes te maken. Bij elke stap van het gerecht zie je precies welke handelingen je moet uitvoeren en welke knoppen je moet gebruiken, superhandig. Je gebruikt de joysticks en de andere knoppen.

Cooking Star Restaurant voor de Nintendo Switch
Hamburger bereiden
Hamburger bereiden
Hamburger bereiden

Je leert een hamburger bakken in de pan, maar bent ook druk met het snijden van de tomaten. Na je eerste hamburger verwelkom je de eerste gasten in je restaurant. Heb je de hamburger meerdere keren goed bereid, dan krijg je ervaringspunten en speel je nieuwe gerechten vrij. Wat dacht je van een bagel met zalm of een heerlijke muffin? Even oefenen en je kunt het allemaal op de kaart zetten!

En dan?

Je hebt je eerste klanten bediend en dan? Voor alles wat je doet krijg je ervaringspunten. Begroet de klanten vriendelijk, plaats ze aan een tafel, serveer de juiste gerechten en wees vriendelijk. Op deze manier ontgrendel je niet alleen niet gerechten maar ook nieuwe plekken in het restaurant waar nieuwe chef-koks aan de slag kunnen. Op deze manier breid je jouw restaurant steeds verder uit!

Cooking Star Restaurant
Cooking Star Restaurant

Wat vinden wij van Cooking Star Restaurant?

Wij kregen het spel Cooking Star Restaurant voor de Nintendo Switch om te testen! En Fenna (6) was meteen heel enthousiast. Ze is al regelmatig druk met het spelen van restaurant spelletjes op haar tablet en ze helpt graag in de keuken. Dus ze ging meteen aan de slag! Ik heb haar even geholpen met het de uitleg in het begin zodat ze alles goed begreep en daarna ging ze aan de slag! Het spel wijst zich vanzelf en het bereiden van gerechten ging haar vrij snel goed af!

Het maken van de gerechten in dit spel is gebaseerd op de werkelijkheid. Het zijn allemaal herkenbare ingrediënten, dus dit maakt het spel voor kinderen ook heel leerzaam! Het spel is grafisch ook mooi vormgegeven en ziet er ontzettend leuk uit. Gasten die het restaurant betreden zie je de kaart lezen en ook eten, het lijkt allemaal net echt. Je wordt echt meegetrokken in het restaurant. Ook het geluid draagt hier aan bij. Ben je een gerecht aan het bereiden dan hoor je ook de geluiden die daarbij horen, enkel de muziek in het restaurant is soms wat saai.

Cooking Star Restaurant voor de Nintendo Switch

Wat overigens wel vreemd is, dat de chef-koks in jouw restaurant niks lijken te doen. Want uiteindelijk doe jij al het snijwerk en ben je aan het koken/bakken! En ik mis eigenlijk het inrichten van het restaurant om het meer eigen te maken. Eigenlijk draait het alleen om het bereiden van gerechten en het vrijspelen van nieuwe ruimtes. Ik mis persoonlijk wat meer uitdaging, aan de andere kant vindt Fenna het een geweldig spel. Ze is elke keer weer enthousiast als ze een nieuw gerecht mag gaan bereiden!

Ook leuk om te lezen: Deze nieuwe spellen verschijnen binnenkort voor de Nintendo Switch

Hebben jullie Cooking Star Restaurant al eens gespeeld?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.