Boeken, School en Vrije tijd Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Boek ‘Alles wat was’ van Stine Jensen

Boek ‘Alles wat was’ van Stine Jensen 31 januari 20206 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Alles wat was - Hoe ga je om met afscheid

Hoe ga je om met afscheid? Afscheid nemen van een persoon, een dier, een plek of een situatie. Voor volwassenen is het vaak al heel lastig, maar ook kinderen krijgen daar mee te maken. En hoe ga je daar mee om? Het nieuwste boek van Stine Jensen ‘Alles wat was’ geeft kinderen inzichten en tips om met verlies of verandering om te gaan.

Alles wat was – Stine Jensen

Alles wat was van Stine Jensen is een uniek handboek dat kinderen (vanaf 9 jaar en ouder) bewust maakt van hun eigen gevoelens en hen stimuleert om over die gevoelens na te denken. Het biedt een mooi handvat om met elkaar te praten over verdriet, troost, verandering en alles wat bij een afscheid komt kijken. Het boek is geïllustreerd door Marijke Klompmaker.

Alles wat was - Hoe ga je om met afscheid

Afscheid is ontzettend zwaar, maar kan ook heel mooi zijn. Want als je ergens afscheid van neemt, komt er ook weer ruimte voor iets nieuws. Maar hoe ga je om met afscheid? Kinderen leren het met dit unieke handboek ‘Alles wat was’.

Over Stine Jensen

Stine Jensen

Stine Jensen is een bekend filosoof, schrijver en programmamaakster en schreef al diverse toegankelijke jeugdboeken over filosofische onderwerpen. Eerder verscheen al ‘Alles wat ik voel‘, het grote emotieboek. Hierin worden emoties zoals blijheid, verliefdheid, verdriet en jaloezie besproken. Dit boek maakt kinderen bewust van hun eigen gevoelens en stimuleert hen over die gevoelens na te denken.

Rouwverwerking en speelgoed

Een boek over afscheid verwacht je wellicht niet direct op een website over speelgoed. Maar wist je dat er ook speelgoed is dat kinderen helpt bij rouwverwerking? We hebben er al eerder aandacht aan besteed in het artikel ‘Rouwspeelgoed- verwerk verlies via speelgoed‘, wat ons betreft een heel belangrijk onderwerp! Vandaar dat wij ook heel blij zijn dat we één van jullie kennis mogen laten maken met dit unieke handboek.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

6 comments

  1. Fijn dat er een boekjes voor kinderen zoals deze zijn met het thema afscheid. Het is en blijft een moeilijk thema. Ik zou het graag willen lezen met mijn kinderen, ook goed te gebruiken in de klas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.