Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Acht prinsessen en een toverspiegel | Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Acht prinsessen en een toverspiegel | Spiegeltje, spiegeltje aan de wand 17 juni 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Acht prinsessen en een toverspiegel

Boeken over sprookjes zijn onmisbaar in elke kinderboekenkast. Schrijfster Natasha Farrant schreef er eentje speciaal een met aandacht voor de prinses. In het boek Acht prinsessen en een toverspiegel staan prinsessen centraal die weigeren knap, beleefd of gehoorzaam te zijn. Maar die moedig en sterk zijn en die vooral vastbesloten zijn zichzelf te redden zodra ze in de problemen komen.

Acht prinsessen en een toverspiegel

De rode draad in Acht prinsessen en een toverspiegel is een bijzondere toverspiegel. De spiegel is van een machtige tovenares. Zij is gevraagd door de koning en koningin gevraagd om peetmoeder te zijn van hun pasgeboren dochtertje. De tovenares neemt haar rol als peetmoeder erg serieus en wil de pasgeboren prinses helpen om een voorbeeldige prinses te worden. Maar wat is een voorbeeldige prinses? 

Ze besluit haar bijzondere spiegel op een lange reis te sturen, langs prinsessen door de eeuwen heen en verspreid over de hele wereld. De toverspiegel moet al die prinsessen bestuderen om te ontdekken wat een prinses voorbeeldig maakt.

De spiegel bezoekt als eerste prinses Héloïse; zij rijdt door het donkere bos om een heks te zoeken die haar arme, zieke zusje Emmeline zou kunnen redden. Daarna duikt hij op in de woestijn van de ongehoorzame prinses Leila al’Aqbar waar hij ziet dat zij een belangrijke rol speelt in een oorlog tussen verschillende woestijnvolken. Daarna brengt hij een bezoek aan de prinses van volmaakte lieflijkheid die heel wat ellende op haar bordje krijgt. Zo bezoekt de spiegel acht bijzondere prinsessen en bij elke prinses leert de spiegel weer iets bij. 

Als hij dan na een heel lange tijd weer bij de tovenares terecht komt, is de spiegel gedeukt, dof en uitgeput. En wat heeft hij geleerd?

Wat vinden we ervan?

Acht prinsessen en een toverspiegel is prachtig; met harde kaft, gouden letters en bezaaid met illustraties, is het echt een eyecatcher in de boekenkast. De bladzijdes zijn stevig; op elke pagina is wel een illustratie te vinden. Een ideaal voorleesboek voor jonge meiden. De verhalen zijn prachtig geschreven. Elk verhaal is een avontuur op zich, met spanning, humor en een belangrijke levensles. Echt een aanrader en een zeer betaalbaar boek; 18 euro.

Meer lezen? Lees hier onze review van Grimwoud

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.