Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Nelsson | Vrolijk boek over imperfectie

Nelsson | Vrolijk boek over imperfectie 16 juni 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Nelsson van Nellerike de Voogd 4

Nelsson is een nieuw, vrolijk kinderboek van Nellerike de Voogd. Het boek zit vol humor en grappige tekeningen. Het is het eerste deel in deze nieuwe graphic novel-serie voor 8+. Het boekt telt 208 pagina’s en kost ongeveer 15 euro. Wij kregen het opgestuurd en vandaag lees je onze review!

Nelsson

Nellerike de Voogd schreef en tekende alles zelf en werd daarbij geïnspireerd door de verhalen over haar Indonesische opa. Dit resulteerde in het vrolijke boek Nelsson. Dit boek draait ook helemaal om Nelsson. Het is onder meer bedoeld voor kinderen met leesvrees. Het viert de imperfectie. Gaat het soms niet zoals je wil – niet erg, iedereen heeft dat –, dan is er altijd een uitweg, want fantasie kent geen grenzen. Het boek is een tegengeluid tegen de prestatiedruk: een kind moet vooral mogen, niet alleen maar moeten (en eigenlijk geldt dat voor ons allemaal).

Zoals gezegd is het boek geïnspireerd door de opa van de schrijfster. Gedreven door de wens om te leren (zijn ouders waren analfabeet) vertrok hij op zijn 17e met maar één kist met spullen per boot naar Nederland. Daar studeerde hij medicijnen, trouwde met een Friezin en werd kinderarts in Utrecht. Zijn bijzondere verhalen vormen voor Nelsson de uitweg uit o zo herkenbare ‘niet-flexe’ situaties.

Wat vinden wij van het boek?

Spencer is 7 en iets jonger dus dan de aanbevolen leeftijd. Daarentegen heeft Spencer totaal geen leesvrees. Sterker nog, lezen is zijn allergrootste hobby en hij is met recht een boekenwurm te noemen. Desondanks was ik erg blij dat we dit boek mochten reviewen, want het is wel geheel in de stijl van wat hij normaal gesproken leuk vindt. En de inschatting blijkt te kloppen. Spencer vindt het boek ontzettend leuk. “Omdat het vol met grapjes staat.”, zegt hij. Het boek is dan ook ontzettend leuk geschreven. Nelsson is een jongen die van voetbal en gamen houdt. Hij is gek op de brieven van zijn opa. Die zitten altijd vol avonturen en daar geniet de jongen enorm van. En nog iets, Nelsson spaart stofzuigerslangen. Spencer lag helemaal in een deuk toen hij dat las. “Wie spaart er nou stofzuigerslangen, mama?!”

Nelsson zit vol afwisselende lettertypes, leuke tekeningen en andere grappige dingen. Het is helemaal van deze tijd. Spencer is er helemaal vol van en ik hoor hem geregeld zitten giechelen om iets wat in het boek staat. Kortom; wat ons betreft een succes!!

Nelsson is altijd flex, maar dan ook altijd…
Behalve als hij wordt uitgelachen door irritante paardenmeisjes.
Behalve als hij moet meezingen met ouderwetse kleuterliedjes.
Behalve als hij in de trein wordt aangevallen door de capuchonman.
Behalve als hij een opstel moet schrijven zonder spelvouten.
Behalve als het niet mag gaan over stofzuigerslangen sparen.

Meer lezen? Lees hier meer over De avonturen van Ariol.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.