Informatief & Tips

Zo maak je je huis klaar voor een kinderfeestje!

Zo maak je je huis klaar voor een kinderfeestje! 25 november 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Mag je kind zijn of haar verjaardagsfeest binnenkort vieren? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar versieringen en het huis klaar te maken voor het grote kinderfeest. In dit artikel lees je waar je allemaal aan moet denken, als het gaat om de voorbereidingen. 

Zorg voor voldoende versiering

Een feest zonder versiering, is natuurlijk geen echt feest. Heeft je kind interesse in een bepaald thema? Organiseer dan een themafeest en schaf versiering aan dat aansluit of het thema. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een spiderman thema, met echte spiderman versiering

Er is veel verkrijgbaar om het themafeest tot een succes te maken. Zo kun je kiezen voor feesthoedjes, bordjes en bijpassende slingers. Daarnaast zijn er rietjes, slingers, ballonnen en zelfs tafelkleden.

Is je kind groot fan van het spel Fortnite? Fortnite is een van de populairste spellen van het moment en er is goed nieuws. Er is tegenwoordig namelijk ook Fortnite versiering verkrijgbaar! Speelt je kind liever Pokémon? Ook hiervan vind je themaversiering. 

Maak leuke traktaties klaar

Ook traktaties mogen niet ontbreken tijdens een kinderfeest. Laat de kinderen zelf muffins bakken en versieren en geef deze vervolgens mee in een feestbox. Is dit niet helemaal wat je voor ogen hebt? Je kunt feestboxen of feestzakjes vullen met een traktatie naar keuze. Denk hierbij aan snoep, een speeltje of een sleutelhanger. 

Houd je het graag duurzaam? Kies dan voor traktatiebekers en vul deze met groenten of fruit. Wanneer de beker leeg is, kan deze worden gebruikt als drinkbeker. 

Tip: vraag vooraf of er sprake is van allergieën. Je wil natuurlijk niet dat er vervelende ongelukken gebeuren!

Hang leeftijd versiering op

Jarig zijn is voor een kind een geweldige beleving. Hij of zij wordt weer een jaartje ouder en staat daarbij in het middelpunt. Op jonge leeftijd is het nog leuk om een jaartje ouder te worden. Benadruk de leeftijd daarom met leeftijd versiering. 

Er is veel te vinden wanneer het gaat om leeftijd versiering. Denk hierbij aan slingers, ballonnen en zelfs gevelvlaggen. 

De leukste uitnodigingen

Het versturen van uitnodigingen valt dan wel niet direct onder ‘het huis klaarmaken’, maar de kinderen moeten natuurlijk wel weten waar het grote feest gevierd wordt. Begin ruim op tijd met het versturen van de uitnodigingen. Zo weet je zeker dat je kind niet teleurgesteld is, omdat iedereen al andere plannen gemaakt heeft.

Kies een uitnodiging die past bij het thema van het feest. Denk hierbij aan zeemeermin uitnodigingen, piraten uitnodigingen of dino uitnodigingen. Vergeet daarbij niet op de uitnodiging te vermelden wat eventuele cadeauwensen zijn en/of de genodigde kinderen zich moeten houden aan een bepaalde dresscode. 

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.