Speelgoed van het Jaar 2022 Speelgoed verkiezingen Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Trends

Winnaars Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 bekend!

Winnaars Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 bekend! 7 september 20221 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar na de zomervakantie is het weer zo ver! De winnaars van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 zijn bekend gemaakt. Welk speelgoed is door de vakjury verkozen? Maar liefst 46 winnaars mogen het keurmerk Speelgoed van het Jaar dragen. En dit jaar is er ook een speciale aanmoedigingsprijs. Lees je mee?

Kwalitatief goed, veilig en origineel speelgoed

De kans is groot dat je al bekend bent met de Speelgoed van het Jaar verkiezing. Deze verkiezing wordt al jaren georganiseerd en helpt je bij het zoeken naar kwalitatief goed, veilig en origineel speelgoed. Dit is namelijk een heel belangrijk speerpunt binnen deze verkiezing. Lang niet al het speelgoed, met name op niet-Europese websites, is altijd goed en veilig. Maar hoe weet je dan of je veilig en goed speelgoed koopt? Let op het verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 label en je weet dat je goed zit. Dit keurmerk vertelt je dat het niet alleen goed speelgoed is, maar dat het ook voldoet aan de Europese standaarden en dus veilig is. En dat wil je!

Al het speelgoed dat je in Nederland kan kopen, moet getest zijn en aan voorwaarden voldoen om zo veilig te zijn en langdurig speelplezier te garanderen. De zogenoemde ‘direct import’ van met name niet-Europese websites, voldoet vaak niet aan de Europese regels. De douane kan onmogelijk alle pakjes controleren en hierdoor komt er dus veel ondeugdelijk speelgoed het land in. Dit probleem wordt steeds groter. Jaarlijks lopen bedrijven hierdoor naar schatting miljoenen euro’s aan omzet mis, maar bovenal levert het gevaar op voor de veiligheid van de kinderen. De EU moet hierop anticiperen. Met de Verkiezing Speelgoed van het Jaar willen we ouders helpen de juiste en veiligste keuzes te maken.

Emile Kalis, organisator van de Speelgoed van het Jaar-verkiezing

Winnaars verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022

Dit jaar is er een nieuwe prijs, de aanmoedigingsprijs! Deze prijs is gewonnen door de Belgische Maxime (11 jaar) die het rekenspel MaXimaal ontwikkelde Maar dit is niet alles. Dit jaar is de verkiezing vernieuwd om het kopers van speelgoed nog makkelijker te maken. Dit jaar zijn er ook winnaars in de categorieën als Buitenspeelgoed, Kidult, Poppen, Pluche en Wetenschap en Educatie. Meer duidelijke categorieën die het kiezen van speelgoed nog makkelijker maken.

De vakjury winnaars

Tijd voor de winnaars! Ook dit jaar zijn alle inzendingen door een vakkundige jury (bestaande uit deskundigen uit de speelgoedbranche) beoordeeld op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, speelplezier, de relatie met de categorie en duurzaamheid. En binnen elke categorie zijn er 3 winnaars, hier komen ze:

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie kinderspellen
Meer weten over deze kinderspellen? Klik op de link hieronder!
Buitenspeelgoed

Meer weten over deze buitenspeelgoed? Klik op de link hieronder!

Bouw & constructie

Meer weten over bouw en constructie speelgoed? Klik op de link hieronder!

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie kunst en creatief

Meer weten over de winnaars in de categorie knutselen en creatief? Klik op de link hieronder!

Pluche

Meer weten over de winnaars in de categorie pluche? Klik op de link hieronder!

Voertuigen

Leer alles over de winnaars in de categorie voertuigen. Klik op de link hieronder!

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie poppen

Leer alles over de winnaars in de categorie poppen. Klik op de link hieronder!

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie peuter

Meer weten over het peuterspeelgoed? Klik op de link hieronder!

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie duurzaam

Meer weten over het speelgoed in de categorie duurzaam? Klik op de link hieronder!

wetenschap en educatie steam

Meer weten over het speelgoed in de categorie wetenschap en educatie STEAM? Klik op de link hieronder!

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie actiefiguren

Leer alles over de winnaars verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie actiefiguren. Klik op de link hieronder!

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie kidult

Leer alles over de winnaars in de categorie kidult. Klik op de link hieronder!

Familiespellen

Leer alles over de winnaars verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie familiespellen. Klik op de link hieronder!

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie familiespellen vanaf 10 jaar

Leer alles over de winnaars in de categorie familiespellen vanaf 10 jaar. Klik op de link hieronder!

Kennerspellen

Leer alles over de winnaars in de categorie kennerspellen. Klik op de link hieronder!

Jij kiest het allerbeste speelgoed!

De vakjury heeft gekozen, maar ook jij mag kiezen! Vanaf nu t/m 28 oktober 2022 kan het Nederlands publiek kiezen uit deze winnaars. Wie verdient de Publieksprijs? Jij bepaalt mee door te stemmen via www.speelgoedvanhetjaar.nl. Op 8 november 2022 vindt het Nationale Speelgoed Gala plaats waar de winnaars bekend worden gemaakt. Op welke winnaars verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 ga jij stemmen?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.