Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Maak je eigen squishy met de Squishy Maker

Maak je eigen squishy met de Squishy Maker 1 september 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Squishy Maker - Je eigen Squishie maken

Hier in huis is ‘satisfying’ al tijden het woord dat de kinderen gebruiken als ze iets fijn of ontspannend vinden. En dit kan een bepaald geluid zijn of iets dat ze voelen. Denk hierbij aan de pop-its of squishies. En laat er wat betreft de squishies nou net een heel tof product uitgebracht zijn. Een Squishy Maker waarmee je je eigen squishies kunt maken! We hebben het direct getest!

De Squishy Maker van Doctor Squish

Wie bekend is met de squishies is wellicht ook bekend met Doctor Squish, de nummer 1 als het gaat om squishies op Youtube, Tiktok en Instagram. Doctor Squish heeft al meer dan 1 miljard views en maakt allerlei coole DIY-slijm creaties. En met behulp van haar Squishy Maker kan iedereen nu heel eenvoudig zelf een squishy maken.

Mocht je nu denken Doctor wie? Of heb je geen idee wat een squishy is? Bekijk dan even de onderstaande video:

Hoe werkt de Squishy Maker?

Wij kregen de Squishy Maker van BOTI en hebben deze voor jullie getest! Zo weet je meteen of dit een aanrader is voor een verjaardag of de feestdagen!

De inhoud

Wanneer je de Squishy Maker van Docter Squish in huis haalt, heb je direct alles om te starten. Je ontvangt namelijk de Squishy Maker Station, een lepel, lijmpoeder, gekleurde latex ballonnen, 4 transparante TPR-squishies, 3 herbruikbare clips, lint, 2 flesjes met gekleurde inkt en glitters en confetti. Met deze set maak je dus maar liefst 4 squishies (waarvan max. 3 tegelijkertijd).

De inhoud
Een lege squishy
Een lege squishy

Hoe werkt de Squishy Maker?

Het maken van je eigen squishy is heel eenvoudig. Je hebt het wellicht net al in de Youtube video van Doctor Squish gezien, maar wij laten ook zien hoe wij dit hebben gedaan!

Stap 1 – Plaats de squishy in de Squishy Maker

Doctor Squish - Je eigen Squishie maken

Bij de Squishy Maker ontvang je het volledige station, waaronder een soort maatring. Dit is de witte ring die je onder in de maker kunt zetten. Deze laat je kiezen welk formaat Squishy je wilt maken, wij kozen voor een klein formaat. Heb je de ring geplaatst dan is het de bedoeling dat je de squishy bovenaan bevestigd, trek de opening om de rand van de maker heen.

Squishy Maker

Stap 2 – Pomp je squishy op

Gebruik vervolgens de pomp op de maker om je squishy op te pompen. Je zult zien dat de squishy opblaast waardoor je straks lekker veel ruimte hebt om hem te vullen. Pompen doe je met de pomp aan de rechterkant. Let op: pomp je Squishy lichtjes tegen de witte ring aan en niet verder.

Stap 3 – Vul de Squishy met lijmpoeder

Het is tijd om de Squishy te vullen met de bijgeleverde lijmpoeder. Lees hiervoor goed de handleiding om te weten welke hoeveelheid je nodig hebt. Voor de kleine squishy die wij maken is één afgestreken lepeltje nodig.

Je eigen Squishie maken

Stap 4 – Tijd om decoratie toe te voegen

Nu is het aan jou! Wil je jouw squishy een bepaalde kleur geven of vullen met glitters of confetti? Gooi de decoratie naar keuze in de Squishy Maker en het is tijd voor de volgende stap.

Squishy vullen

Stap 5 – Voeg water toe

Ben je er klaar voor om je squishy echt ‘satisfying’ te maken? Dan is het tijd om water toe te voegen. Houd er rekening mee dat de lijmpoeder gaat veranderen in een andere substantie. Giet er langzaam water bij en zorg ervoor dat de substantie in de Squishy Maker blijft zitten en niet eruit komt zetten.

Water toevoegen

Stap 6 – Maak de Squishy dicht

Dan zijn we nu toe aan de laatste stap: het sluiten van de squishy. Haal hiervoor de doorzichtige bol met squishy van de maker af.

Squishy Maker

En haal de Squishy uit de doorzichtige bol.

Doctor Squish

Pak de squishy vast en draai de witte dop rond. Let goed op dat de witte dop niet los schiet. En bevestig de sluiting.

Sluiten

Verwijder de witte dop en de squishy is klaar!

Klaar

Onze ervaring met de Squishy Maker

Na binnenkomst van de Squishy Maker was het hier heel groot feest. De kinderen zijn gek op dit soort speelgoed en wilde meteen beginnen. En eigenlijk kan dat ook heel snel. Haal alle onderdelen uit de doos en lees de handleiding (of bekijk de video van Doctor Squish) en je kan beginnen. De stappen zijn heel eenvoudig en waren voor Jamie (10) en Fenna (8) goed te doen. Alleen bij het sluiten van de squishy heb ik even geholpen.

Al tijdens het maken van de squishy waren ze heel enthousiast en het bijvoegen van het water zorgt ook voor een magisch effect! Waar ik nog even bang was voor de stevigheid en het resultaat, moet ik eerlijk bekennen dat het allemaal van prima kwaliteit is. Fenna haar squishy ligt hier inmiddels een aantal weken en is nog heel en daar wordt veel mee gespeeld. Jamie heeft het voor elkaar gekregen zijn squishy open te krijgen, de vraag is nog steeds hoe. Maar ik vermoed dat die van hem toch net iets te vol zat.

Dus wat ons betreft is het absoluut een aanrader. Maar let wel goed op dat de squishy niet te vol zit. De kinderen vragen regelmatig wanneer ze weer een nieuwe mogen maken. En ook dat kan overigens heel eenvoudig, want er zijn ook navulsets. Hierbij ontvang je niet de Squishy Maker maar wel alle benodigdheden voor nog meer squishies!

Uitbreiding
Hebben jullie de Squishy Maker al in huis?

Ook leuk om te lezen: Stuff-a-loons van Boti

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.