Speelfiguren en Voertuigen Trends

 Wiltopia | Eerste PLAYMOBIL productlijn gemaakt van 80% gerecycled materiaal

 Wiltopia | Eerste PLAYMOBIL productlijn gemaakt van 80% gerecycled materiaal 14 augustus 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Wiltopia

PLAYMOBIL heeft onlangs in Nederland haar compleet nieuwe productlijn onder de naam Wiltopia. Het is de eerste productlijn van PLAYMOBIL die gemiddeld voor 80% gemaakt is van gerecycled materiaal. Het speelthema staat geheel in het teken van dieren, het milieu en de planeet. In september verschijnen de grote speelsets van Wiltopia. Daarin speelt de verhaallijn van de familie Palmer, uit het Amazonegebied, de hoofdrol.

Wiltopia

Het Wiltopia speelthema leert kinderen spelenderwijs meer over onze eeuwenoude planeet. Bij Wiltopia draait alles om opgroeien in een wereld waar dieren en de natuur worden gerespecteerd en beschermd.
Wiltopia is de eerste productlijn van PLAYMOBIL die gemaakt is van gemiddeld meer dan 80% duurzaam materiaal. Om dit te realiseren is PLAYMOBIL een samenwerking aangegaan met recyclingspecialist Coolrec. Coolrec gebruikt het resterende plastic uit koelkasten. Dat wordt versnipperd en verwerkt tot vlokken.

De vlokken worden omgezet in Coolrec-granulaat. Daar kan bijna alles van kan worden gemaakt. Zo ook alle dieren en speelsets in het nieuwe PLAYMOBIL Wiltopia-assortiment. Om kinderen meer te leren over het maakproces van het Wiltopia-assortiment, hebben PLAYMOBIL en Coolrec een video gemaakt. Daarin wordt benadrukt hoe belangrijk het recyclen van materialen is voor het voortbestaan van de aarde en haar dieren in het wild.

Vanaf nu zijn 27 sets met dieren beschikbaar online en in de winkel. Elke dierenset bevat bijbehorende accessoires voor een creatief rollenspel. Ook een verzamelbare dierenkaart met spannende weetjes over het diersoort. De QR-code op de verzamelkaart leidt tot meer inhoud in de webapp. Er is niet alleen een audioclip met kindvriendelijke informatie over hun favoriete dier te vinden, maar ook de mogelijkheid om het dier via de AR-functie rechtstreeks in hun huis te projecteren. Zo kan je op de foto met een giraf, in je eigen woonkamer.

Lees hier meer over Playmobil 123 Mijn meeneem kinderdagverblijf.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.